Osmi mart

Prometni policajci cvijećem darivali riječke vozačice: ‘Ovo je neočekivano, simpatično’

Martina Jednobrković

Foto Ivica Tomić

Foto Ivica Tomić

Naše vozačice reagirale su sretnim osmijehom, ovim načinom želimo čestitati našim vozačicama sretan Dan žena u ime naše Uprave i Policijske postaje Rijeka, objasnio je Boris Barić



RIJEKA Međunarodni dan žena u Rijeci prvi put obilježen je lijepom gestom prometne policije Rijeka gdje su predivnim maćuhicama darivali vozačice. Gesta je ugodno iznenadila žene.


– Ovo je neočekivano, simpatično, oprezna sam vozačica, ali ipak sam se uplašila kad su me zaustavili, ali su me jako ugodno iznenadili, govori mlada žena za upravljačem ne skrivajući iznenađenje.


Uz prometne policijske službenike bila je prisutna i policijska služnebica za odnose s javnošću gospođa Ankica Kolić, koja je jako ponosna na ovu akciju. Cvijećem je darivao i policijski službenik za preventivnu sigurnost Boris Barić.




– Naše vozačice reagirale su sretnim osmijehom, ovim načinom želimo čestitati našim vozačicama sretan Dan žena u ime naše Uprave i Policijske postaje Rijeka.


Akcija je privukla znatiželjne poglede slučajnih prolaznika koji su s oduševljenjem promatrali geste policajaca jer inače nisu naviknuti na ovaj prizor.


Predsjednik riječkog SDP-a Marko Filipović sa suradnicima iz Sabora, Gradskog vijeća i svih razina stranke podijelio je oko 2.000 ruža Riječankama u povodu Međunarodnog dana žena.


– Od svih ljudskih prava ustanovljenih i izborenih kroz stoljeća i koja danas predstavljaju neupitne ideale modernih demokracija, ostvarenje prava žena, njihovo širenje i napredak realizira se najsporije, najviše je podložno eroziji i najčešće se izigrava. Prava žena nerijetko ostaju ostvarena samo u teoriji koju od prakse i istinskog sadržajnog ostvarenja dijeli nepremostivi jaz.


A stanje i prava žena u Hrvatskoj danas svjedoče o tome više nego ikada, poručili su SDP-ovci na Korzu i na placi, gdje su dijelili ruže.