Srušio se zid u Adamićevoj

Promet u kolapsu: Počelo uklanjanje srušene skele, ali potrajat će. Ovo su obilazni pravci

Vladimir Mrvoš

Foto Vladimir Mrvoš

Foto Vladimir Mrvoš

Očekujemo ponovo uspostavljanje prometa do kraja dana, rekao je Dario Gauš



RIJEKA Prometni kolaps u centru Rijeke zbog urušavanja zida i skele sa zgrade bivše pošte u Adamićevoj potrajat će sve do kraja dana. Dario Gauš iz Javne vatrogasne postrojbe Rijeka kaže da će biti potrebno demontirati cijelu skelu kako bi se promet Adamićevom ulicom ponovo mogao uspostaviti. 


– S demontažom skele krenut će se u toku dana, u suradnji s izvođačem radova na zgradi bivše pošte. Promet u Adamićevoj dotad će biti zatvoren. Očekujemo ponovo uspostavljanje prometa do kraja dana, rekao je Dario Gauš.


Angažirane su jake snage vatrogastva, a policija je ogradila šire područje zgrade, kojoj se sad ne može prići ni pješice. Došla je ekipa posebnih zadaća  interventne policije, koja osigurava mjesto događaja, a na licu mjesta su i tri vatrogasna vozila. Cijelo šire područje je ograđeno i evakuirano. Kreće se s demontiranjem skele. 




Na zgradi bivše pošte, u kojoj su u tijeku građevinski radovi preuređenja u robnu kuću urušio se oveći komad zida, a srušena je i građevinska sekla. Točan uzrok nesreće još nije poznat, a radnici su rekli da su ugrađivali lift, kad je pao zid.


Susjedi kažu da su s radovima na toj zgradi već imali problema godinama unazad.


– Jednom su nešto bušili pa je došlo do eksplozije plina! Pola centra grada ostalo je tad bez struje, govore.




Iz policije javljaju da prema dosadašnjim saznanjima u događaju nije bilo ozlijeđenih osoba,  a zbog urušavanja skele i građevinskog materijala na kolnik, promet ovim dijelom je u potpunosti u prekidu.


Prometna policija promet preusmjerava na sljedeće pravce:


raskrižje Titov trg – Fiumara – Šetalište Antuna Kačića Miošića – istočni izlaz,


Trga bana Jelačića – Veslarska ulica- Ivana Zajca – istočni izlaz.


U tijeku je uklanjanje dijelova skele i drugog materijala. Policija moli građane da ne prolaze ovim dijelom Adamićeve ulice kako ne bi došlo do eventualnog ozljeđivanja ili drugih oblika štete.


Zbog zatvaranja Adamićeve ulice, gradski autobusi prometuju sjevernim koridorom : Ulica žrtava fašizma – Pomerio – Fiorello la Guardia.