Sveučilište u Rijeci

Proljetni ciklus predavanja za treću dob: Otvorena izložba polaznica i polaznika tečaja slikarstva

P. N.

S otvorenja

S otvorenja



Otvorenjem izložbe polaznica i polaznika Tečaja slikarstva završen je proljetni ciklus predavanja Sveučilišta za treću dob koje, u suradnji s Gradom Rijekom i Gradom Opatijom, provodi Sveučilište u Rijeci.


Ovogodišnji proljetni ciklus pohađalo je ukupno 70 polaznica i polaznika, a uz tečaj slikarstva, nudio se ciklus predavanja iz povijesti umjetnosti te psihologije. Predavanja su vodili profesori i profesorice Sveučilišta u Rijeci.


Tečaj slikarstva bio je namijenjen svim zainteresiranima, starijim od 55 godina bez obzira na dosadašnje iskustvo u likovnom izražavanju. Radom u manjim grupama, ostvario se mentorski pristup, a kreativni je rad pod vodstvom Mirne Kutleše i Radovana Kunića s Akademije primijenjenih umjetnosti, rezultirao izložbom.


Izložba slikarskih radova može se pogledati do 9. lipnja na Akademiji primijenjenih umjetnosti (kampus Sveučilišta u Rijeci) na odjelu za slikarstvo.U programu Sveučilišta za treću dob dosad je sudjelovalo više od 500 polaznica i polaznika, a riječ je o neformalnom obrazovanju namijenjenom starijima od 55 godina, sa završenom srednjom školom i više.