Moje dvorište - moja odgovornost

Projekt Waldorfske škole, vrtića i MO Sveti Nikola

Ljiljana Hlača

Foto: Vedran Karuza

Foto: Vedran Karuza



RIJEKA Predstavljen je projekt »Moje dvorište – moja odgovornost« Osnovne Waldorfske škole i Waldorfskog dječjeg vrtića Mala vila. Projekt se provodi u okviru programa riječkog lokalnog partnerstva, uključuje uređenje lokacije ispred ovih ustanova smještenih na adresi Zametska 6.


Do sada su u okviru projekta postavljeni stupići kako se ispred ulaza u zgradu ne bi parkirala vozila, a predviđeno je postavljanje još betonskih vaza uz postojeće stupiće, njihovo bojenje te sadnja mediteranskog bilja. Pored ulaza bit će postavljeno rasvjetno tijelo, koje bi trebalo osvjetljavati cijelo dvorište. Grad Rijeka osigurao je 14.600 kuna za betonske vaze, klupe, rasvjetna tijela i boju za oslikavanje vaza, a u realizaciji projekta sudjeluju vrtićka djeca i školska djeca, odgajatelji i nastavnici odgojnih ustanova, te MO Sveti Nikola.


Voditelj projekta je Marin Barać, predsjednik Vijeća MO Sveti Nikola, dok je za dio školskih aktivnosti koordinator Gordana Brzaj, ravnateljica Osnovne Waldorfske škole.




Marin Barać je naglasio važnost projekt za integraciju lokalne zajednice dok je ravnateljica Osnovne Waldorfske škole Gordana Brzaj zahvalila Gradu Rijeci na ukazanoj prilici za ostvarenje ovog projekta. Kako je naglašeno, za nabavku zemlje i sadnica pobrinut će se donatori, a bojenje betonskih vaza i sadnju biljaka će izvesti volonteri.