Inovativni program

Projekt “Realizator”: Prijave za prvo riječko sveučilišno “Case Study” natjecanje do 30. listopada

Ingrid Šestan Kučić



RIJEKA Zaklada Sveučilišta u Rijeci organizira prvo riječko sveučilišno Case Study natjecanje »Realizator 2016.«. Projekt je osmišljen i provodi se u okviru »Riječke ideje«, inicijative povezivanja različitih aktera s ciljem razvoja lokalne zajednice.


Case Study natjecanja format su koji na inovativan način pridonosi suradnji akademske i gospodarske zajednice. Radeći na stvarnim poslovnim slučajevima i razvijajući najbolja rješenja za poduzeća, riječki studenti dobivaju mogućnost prethodno stečeno znanje prenijeti u praksu te razviti konkretne vještine potrebne na tržištu rada.


Natjecanje je namijenjeno studentima različitih razina i područja interesa, a osim što stječu vrijedno iskustvo, studenti na ovaj način upoznaju i predstavljaju se potencijalnim poslodavcima. U prvoj ediciji natjecanja sudjeluju tri istaknuta poduzeća iz Rijeke i bliže regije, i to iz turističkog, tehničkog i zdravstvenog sektora.




Naime, riječki će studenti dobiti priliku riješiti poslovne slučajeve Ville Kapetanović d.o.o., a riječ je o projektu razvoja i promocije privezišta Hotela Navis, a studenti će dobiti i priliku razviti usluge za otvoreno tržište Kliničkog bolničkog centra Rijeka te raditi na projektu razvijanja pametnog doma (Smart home) Alarm automatike.


Trajanje cjelokupnog projekta predviđeno je do sredine prosinca, a prijave za sudjelovanje u natjecanju su do 30. listopada.


Uvodno predstavljanje partnerskih poduzeća i poslovnih slučajeva bit će održano 27. listopada u STEPRI-u – Znanstveno tehnologijskog parka Sveučilišta u Rijeci s početkom u 17 sati. Osim natjecateljskog djela, dodatni sadržaji »Realizatora 2016.« uključuju radionice prezentacijskih vještina i generiranja ideja.


»Realizator« završava dinamičnim pitching eventom na kojemu će natjecatelji prezentirati svoja rješenja pred stručnim žirijem u samo par minuta. Pobjednička rješenja bit će nagrađena novčanim iznosom i popratnim nagradama na svečanoj dodjeli, a najbolja tri rješenja svakog poslovnog slučaja nagradit će se novčanim nagradama u iznosu od dvije tisuće kuna za prvo, tisuću kuna za drugo te 500 kuna za treće mjesto.