Više cvijeća, manje smeća

Prodaja sadnica u četvrtak i petak u Rijeci na na Trgu 111. brigade: Kupiš pet, dobiješ deset

Biljana Savić

U ponudi će se naći stajaće i viseće pelargonije jednostavnog ili dvostrukog cvijeta, začinsko bilje – lavanda i ružmarin, sadnice različitog sjemenskog cvijeća: surfinije, verbene, dalije, lobelije, karanfila, begonije, impatiensa (vodenike), tagetesa (kadife), petunije i salvije, kao i različite trajnice



RIJEKA – U četvrtak i petak, 27. i 28. travnja od 9 do 17 sati na Trgu 111. brigade građanima će biti prodavane sadnice cvijeća i bilja po povoljnim cijenama.


Sadnice i začinsko bilje građani će moći kupiti po principu kupiš 5, a dobiješ 10 sadnica. Točnije, za svaku kupljenu sadnicu građani će, kao i proteklih godina, dobiti još jednu, istu takvu sadnicu.


U želji da se u akciju uključi što veći broj stanovnika Rijeke, svaki će građanin moći kupiti najviše 5 sadnica, a za svaku kupljenu još će jednu dobiti na poklon.




U ponudi će se naći stajaće i viseće pelargonije jednostavnog ili dvostrukog cvijeta, začinsko bilje – lavanda i ružmarin, sadnice različitog sjemenskog cvijeća: surfinije, verbene, dalije, lobelije, karanfila, begonije, impatiensa (vodenike), tagetesa (kadife), petunije i salvije, kao i različite trajnice.


Cijena sadnica iznosit će od 2.5 do 10 kuna.


Za prodaju će biti osigurano više od 26.000 sadnica od dobavljača Vrtlarije Terra Matulji, odabranog između tri ponuditelja u postupku nabave ispod zakonskog praga.


Ova dva lijepa cvjetna dana odvijat će se u organizaciji Grada Rijeke i u sklopu akcije »Više cvijeća, manje smeća« Riječ je o akciji koja se odvija u okviru  projekta »Volim Hrvatsku«, u lokalnim okvirima »Volim Rijeku«, iniciranoj od strane Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice, a provodi se na području Republike Hrvatske s ciljem podizanja opće razine kvalitete životnog prostora, očuvanja i unapređivanja turističkog prostora te zaštite okoliša.


Akciju su najavile Maja Kordić Sekulić iz Odjela za poduzetništvo Grada Rijeke i Ines Boban Štiglić iz Turističke zajednice grada Rijeke. Kako je kazala Kordić Sekulić, akcija »Više cvijeća, manje smeća« usmjerena je na sufinanciranje i provedbu pojedinih projekata ozelenjivanja i uređivanja zelenih površina na području grada te čišćenja i uklanjanja smeća. U sklopu ove akcije, napomenula je Ines Boban Štiglić, stanovnici i korisnici poslovnih prostora na Korzu i u užem centru grada Rijeke potiču se na uređenje cvijećem pročelja svojih stambenih i poslovnih prostora. 


Cijelu akciju od 2013. godine organizira i koordinira Odjel gradske uprave za poduzetništvo.