Do rujna će se saznati

Pročelnik zaboravio ime sponzora sajma Rijeka Nautic Show

Damir Cupać

Sajam će se održati od 26. do 28. rujna 2014. godine na Gatu Karoline Riječke, a gradonačelnik Obersnel izrazio je nadu da će se do tada saznati i ime sponzora čijeg se imena pročelnik za poduzetništvo Andrija Vitezić jučer nije mogao sjetiti



RIJEKA  Grad Rijeka bit će pokrovitelj sajma »Rijeka Nautic Show« koji će se održati u Rijeci od 26. do 28. rujna 2014. godine, a za što će se iz proračuna izdvojiti 100.000 kuna. Glavni organizator sajma koji će se održati na Gatu Karoline Riječke i Rivi Boduli je Zajednica tehničke kulture Rijeka, suorganizator je Lučka uprava Rijeka, a partneri sajma Luka Rijeka, Agencija 2. mjesto, te tvrtka Promocija d.o.o. Sajam će imati i sponzora, ali na jučerašnjem Kolegiju gradonačelnika nitko nije uspio saznati o kome je riječ. Naime, pročelnik odjela gradske uprave za poduzetništvo Andrija Vitezić studiozno je krenuo obrazlagati gradskoj vladi da je riječ o drugom sajmu, da je lani sve bilo na najvišoj razini, da je sajam posjetilo 5.000 građana… Vrhunac je trebala biti informacija o sponzoru, a onda je pročelnik »zatrokirao«.


   – Sponzor Sajma bit će…, zastao je Vitezić. Ponovio je to još nekoliko puta, ali nikako da izusti tko će biti sponzor. Nastupila je intelektualna stanka, a Vitezić je nastavio s daljnjim izlaganjem koje je priveo kraju. Obersnel je izrazio nadu da će se ime sponzora doznati do rujna ove godine, a što je izazvalo smijeh Vitezićevih kolega.


   U svakom slučaju, objasnio je Vitezić, Rijeka Nautic Show je sajam namijenjen svim poslovnim subjektima koji su svojom proizvodnjom, ponudom ili uslugom vezani ili upućeni na nautički sektor.




   – Cilj sajma je pružiti kvalitetnu potporu domaćoj proizvodnji i izvozu plovila i nautičke opreme, osigurati mjesto susreta domaćih i stranih gospodarstvenika, te doprinijeti razvoju nautičkog turizma i na taj način produžiti turističku sezonu grada Rijeke i Primorsko-goranske županije.


   Sajam je prvi put održan 2013. godine, s ciljem nastavljanja i obnavljanja tradicije održavanja sajamskih aktivnosti u gradu Rijeci. Grad Rijeka je prepoznavši potencijal i vrijednost ove ideje i prošle godine sudjelovao kao glavni pokrovitelj i nositelj organizacijskih aktivnosti sajma. Prošlogodišnja manifestacija je pokazala da sajam može odgovoriti zahtjevima tržišta, potrebama izlagača i očekivanjima posjetitelja. Na sajmu je sudjelovalo više od pedeset izlagača i trideset inovatora iz nautičkog sektora koji su predstavili tridesetak plovila, brodske motore i opremu svjetskih proizvođača, izjavio je Vitezić, zajključivši da organizator na ovogodišnjem izdanju sajma planira predstaviti niz renomiranih proizvođača plovila i nautičke opreme iz zemlje i inozemstva, te kroz bogati popratni sadržaj stvoriti atraktivan nautički događaj koji će privući velik broj posjetitelja.