Simbol hrvatskog zajedništva

Primorsko-goranska županija za obnovu vukovarskog vodotornja donirala 100.000 kuna

Hina



Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava sastali su se u ponedjeljak u Rijeci, a povod je bila donacija Županije od 100.000 kuna za obnovu vukovarskog vodotornja u sklopu akcije “Vukovarski vodotoranj – simbol hrvatskog zajedništva”, priopćeno je iz Primorsko-goranske županije.


 “Suradnja s Vukovarom nastavlja se sudjelovanjem u projektu obnove vukovarskog vodotornja, za svaki milimetar prema vrhu i svaki milimetar prema dnu tornja, po jednu kunu. Ukupno je to 100 tisuća kuna samo za ovaj projekt”, rekao je župan Zlatko Komadina.


 PGŽ tradicionalno već gotovo 20 godina pomaže Vukovaru organizirajući malim Vukovarcima boravak u Lječilištu Veli Lošinj te za tu namjenu izdvaja 300.000 kuna godišnje. U obnovi Vukovara je ta županija sudjelovala u izgradnji sportske dvorane i fontane u Borovu naselju te izgradnji boćališta na Trpinjskoj cesti, a te projekte je podržala s ukupno 9,3 milijuna kuna, stoji u priopćenju.




 Projekt “Vukovarski vodotoranj – simbol hrvatskog zajedništva” je pokrenuo grad Vukovar s ciljem konzerviranja i prenamjene vodotornja u memorijalno spomen obilježje Domovinskog rata. Ivan Penava je sa svojim suradnicima predstavio projekt koji bi do svibnja iduće godine trebao završiti obnovom te ga na taj način zaštiti od daljnje devastacije, ali i učiniti pristupačnim brojnim posjetiteljima, doznaje se od PGŽ.