Gradsko vijeće

Prihvaćen prijedlog reorganizacije gradskih poduzeća i oduzeta koncesija Hemingwayu za plažu Ploče

Damir Cupać

Gradonačelnik Vojko Obersnel najavio je da će do restrukturiranja riječkog komunalnog sustava osnivanjem holdinga u prvoj fazi doći do kraja 2014. godine tako da će u Poslovne sustave ući zbog kompatibilnosti Autotrolej i Rijeka promet, dok će novi sustav u potpunosti profunkcionirati do sredine sljedeće godine



RIJEKA Gradsko vijeće prihvatilo je prijedlog osnivanja dviju novih tvrtki, Poslovnih sustava i Rijeka plusa, u sklopu reorganizacije gradskih poduzeća, a tvrtki Hemingway oduzeta je koncesija za plažu Ploče zbog kršenja koncesijskog ugovora.


Gradonačelnik Vojko Obersnel najavio je da će do restrukturiranja riječkog komunalnog sustava osnivanjem holdinga u prvoj fazi doći do kraja 2014. godine tako da će u Poslovne sustave ući zbog kompatibilnosti Autotrolej i Rijeka promet, dok će novi sustav u potpunosti profunkcionirati do sredine sljedeće godine.


Riječke HDZ-ovce, Hrvoja Burića i Teu Čaljkušić Mance, zabrinuo je rad dvojca Frljić-Blažević koji vode HNK Ivana pl. Zajca.




Burić je za Olivera Frljića rekao da je moralno defektan i zatražio je da ga riječki gradonačelnik smijeni.


Obersnel im je poručio da se ne slaže s njihovim ocjenama te da za njega kazalište funkcionira dobro, a HDZ-ovcima je preporučio da skupe sedam potpisa i zatraže raspravu o radu Frljića i Blaževića u Gradskom vijeću.


Više možete pročitati u petak u tiskanom izdanju!