Tužna vijest

Preminuo Ivan Katalinić, cijenjeni riječko-opatijski policajac i bivši načelnik Uprave kriminalističke policije u MUP-u

Fiore Vežnaver

Ivan Katalinić / Foto: D. ŠKOMRLJ

Ivan Katalinić / Foto: D. ŠKOMRLJ

Karijeru je počeo kao pozornik u Policijskoj postaji Opatija, dok je vrh njegove karijere bilo mjesto načelnika Uprave kriminalističke policije u MUP-u



RIJEKA Neugodna vijest prostrujila je danas Rijekom i liburnijskim krajem: preminuo je Ivan Katalinić, čovjek koji je cijeli svoj radni vijek proveo u policiji.


Mnoge je danas pogodila vijest da među nama više nije čovjek, vrhunski profesionalac, koji je karijeru počeo kao pozornik u Policijskoj postaji Opatija, dok je vrh njegove karijere bilo mjesto načelnika Uprave kriminalističke policije u MUP-u.


Bio je i načelnik Policijske uprave zadarske, dok je u Policijskoj upravi primorsko-goranskoj radio kako zamjenik načelnika policijske uprave, načelnik Sektora kriminalističke policije i načelnik Policijske postaje Krk.




U sjećanju je da je neko vrijeme bio i načelnik Policijske postaje Buzet, a u posljednje vrijeme je obavljao poslove u Uredu načelnika Policijske uprave primorsko-goranske.


Riječ je o čovjeku koji je magistrirao na policijskoj akademiji. Već sa 16 godina krenuo je u policijsku školu.


Katalinić, s adresom stanovanja u Ičićima, iza sebe je ostavio suprugu i dvoje djece. Bio je sudionik Domovinskog rata.


Predstavnicima medijima, koji su u prošlosti imali to iskustvo da komuniciraju s njime dok je bio na određenim policijskim funkcijama, ostala je u sjećanju njegova kooperativnost u kontaktu s novinarima, ostavljao je dojam čovjeka koji vrlo dobro shvaća i pravila novinarskog posla.