Dani Medicinskog fakulteta

Predstavljen riječki projekt i bojanka “Bolnica za medvjediće”

Hina

Foto facebook

Foto facebook

U sklopu obilježavanja Dana Medicinskog fakulteta u Rijeci i 60. obljetnice tog fakulteta, u subotu je na Dječjem odjelu Stribor riječke Gradske knjižnice predstavljana dječja bojanka »Bolnica za medvjediće«, osmišljena u okviru istoimenog projekta

RIJEKA U sklopu obilježavanja Dana Medicinskog fakulteta u Rijeci i 60. obljetnice tog fakulteta, u subotu je na Dječjem odjelu Stribor riječke Gradske knjižnice predstavljana dječja bojanka »Bolnica za medvjediće«, osmišljena u okviru istoimenog projekta. Projektom «Bolnice za medvjediće« želi se pomoći djeci predškolske i rane školske dobi, kako bi se manje bojala ili posve izgubila strah od liječnika i bolničkog okruženja, kroz igru i prijateljski pristup, .

 Djeci se u radionicama dodjeljuje uloga roditelja, djetetov medvjedić ili druga igračka je njegovo bolesno dijete, a studentu medicine je povjerena uloga liječnika. Studenti dopuštaju djeci da upotrijebe različite instrumente, kao što su otoskop, stetoskop, tlakomjer, a za liječenje mogu birati čokoladice, bombone, suho voće i sokove.


 Voditeljica projekta, studentica 4. godine medicine Ema Karmelić pojasnila je da projekt traje desetak godina te da je do sada uključio više od tisuću djece predškolske dobi u Primorsko-goranskoj županiji i Istri.


 U radionicama s djecom radi oko 500 studenata, koji zbog obveza na fakultetu ponekad ne mogu sudjelovati koliko bi htjeli, no, uvijek se nađe njih petero slobodnih, koliko ih je potrebno da bi se radionica održala, kazala je Ema Karmelić. Ove godine prvi put su izdali bojanku »Bolnica za medvjediće«, koja je besplatna i dijelit će se na sljedećim radionicama.