Nezadovoljni

Predsjednici podružnica ARS-a zatražili ispisnice: Za spajanje s HNS-om doznali su, tvrde, iz medija

Sanja Gašpert

Spajanje ARS-a i HNS-a odigralo se netransparentno te nije u skladu sa Statutom ARS-a, što konkretno znači da se ne smatramo članovima HNS-a



Slijedom nedavnih događanja vezano uz spajanje Autonomne regionalne stranke Hrvatskog primorja, Gorskog kotara, otoka i Rijeke (ARS) i Hrvatske narodne stranke – liberalni demokrati (HNS), a o čemu smo saznali putem medijskih objava, dajemo sljedeće priopćenje: Sramotno je da članstvo stranke ARS-a, kao i predsjednici podružnica i ogranaka o spajanju ARS-a i HNS-a saznaju putem medija, a još sramotnije je da ne postoji valjana odluka Vijeća ARS-a o spajanju s HNS-om.


Naprotiv, Vijeće ARS-a preporučilo je vodstvu stranke da izvidi mogućnost udruživanja s regionalnim strankama, rečeno je na konferenciji za novinare koju su sazvali predstavnici podružnica ARS-a na čelu s predsjednicima podružnica – Dina Buneta (Jelenje), Rajna Broznić (Čavle), Bojan Frlan (Kastav), Srećko Šobot (Lovran), Dejan Juretić (Viškovo), Oto Krizmanić (Vrbovsko) te Marija But (Ogranak Zamet).


Nadalje, istaknuto je, odlukom i dogovorom manjeg dijela članstva ARS-a, na čelu s predsjednikom i tajnikom, a iz dijelu članstva nerazumljivih, »ali evidentno osobnih razloga, došlo je do spajanja ARS-a i HNS-a, bez prethodnih dogovora s predsjednicima podružnica i ogranaka, pa nije bilo ni njihove suglasnosti za postupke vodstva stranke«.




– S obzirom na navedeno, predsjednici podružnica i ogranaka nisu imali mogućnost o istom informirati šire članstvo na lokalnoj razini. Smatramo da se spajanje ARS-a i HNS-a odigralo netransparentno te nije u skladu sa Statutom ARS-a, jer je nije potvrdilo Vijeće stranke, što konkretno znači da se ne smatramo članovima HNS-a. Također vas informiramo da smo zaključno s prosincem 2017. godine zatražili od ARS-a ispisnice iz članstva stranke, rečeno je na konferenciji.