Grabar-Kitarović u Rijeci

Predsjednica posjetila Novi list: Nakon susreta s Upravom, obišla i redakciju

P. N.

Kad je Novi list u pitanju, izrazila je zadovoljstvo kvalitetom i stručnošću tekstova, ma koliko često dio njih i ne bili njoj u prilog



U sklopu aktivnosti koje ovog tjedna provodi na riječkom i istarskom području, predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović posjetila je i Novi list.


U razgovoru s predsjednicom Uprave Ankicom Kruljac i glavnim urednikom Edijem Prodanom dotakla se čitavog niza tema između kojih su se posebno isticale one o demografskoj obnovi te ravnopravnosti žena u hrvatskom društvu.


– Demografska obnova traži hitnu reakciju jer ako nastavimo ovako kao to činimo danas, već 2025. godine bit će nas znatno manje od četiri milijuna. Akcija treba biti sveobuhvatna, poduprta od svih najvažnijih čimbenika hrvatskog društva, istaknula je Grabar-Kitarović.




Dotaknula se i vanjskopolitičkih tema, kao i situacije u medijima gdje se zbog brojnih nekritičkih često i vulgarnih komentara na portalima dolazi do transmisije takvih odnosa i u društvo, što se u posebno negativnom smislu ogleda kod mlađe populacije.


Kad je Novi list u pitanju, izrazila je zadovoljstvo kvalitetom i stručnošću tekstova, ma koliko često dio njih i ne bili njoj u prilog.



Nakon trilateralnih razgovora, predsjednica Grabar-Kitarović je posjetila i redakciju gdje se kratko vrijeme zadržala u razgovoru s urednicima, novinarima kao i grafičkim urednicima koji su upravo bili u finalizaciji izrade novog broja Novog lista.


Posebno joj je bilo zanimljivo vidjeti već definirani tekst i fotografije Sanje Gašpert i Ronija Brmalja o njezinom posjetu Lopači s kojeg je i stigla u Novi list.