Sporazum

Pravni fakultet i PGŽ formalizirali suradnju: Studentima prava kvalitetna stručna praksa u Županiji

Ingrid Šestan Kučić

Foto R. Brmalj

Foto R. Brmalj

RIJEKA   Dekanica Pravnog fakulteta Sveučilišta u Rijeci prof. dr. Vesna Crnić Grotić i primorsko-goranski župan Zlatko Komadina danas su potpisali sporazum o suradnji koji predstavlja formalizaciju dugogodišnje suradnje, a kako je napomenula dekanica, radi se o nastavku jačeg povezivanja fakulteta sa zajednicom. – Nedavno smo slične ugovore potpisali s gradovima Rijekom i Opatijom, kao i sa svim lokalnim sudskim i pravosudnim institucijama. Svi ti sporazumi imaju cilj omogućiti studentima kvalitetnu praksu – kazala je dekanica.

Od potpisanog sporazuma, dodala je, koristi neće imati samo studenti, već i nastavnici, kao i zaposlenici Županije, dok je prorektor za financije i poslovanje prof. dr. Davor Vašiček, konstatirajući kako je suradnja Sveučilišta i Županije sveprisutna i kontinuirana, naglasio da Sveučilište intenzivira transfer znanja te je potpisani sporazum u okviru tih nastojanja.


Ustvrdivši da je realizacija prakse već počela, Komadina je kazao da nema poslovnog, političkog ili upravnog sustava bez integracije pravnika. Županija i Pravni fakultet danas su se obavezali da će podupirati razvoj izravne suradnje kroz različite aktivnosti, a osobito kroz povezivanje znanosti i prakse, održavanje zajedničkih edukacija, održavanje studentske prakse, provođenje zajedničkog istraživanja, razmjenu dobre prakse, integrirano rješavanje praktično-teorijskih problema, kao i unapređenje normativnih okvira te zajedničke ekspertize.