Još malo pa gotovo

Požurite i dajte svoj glas za Rijeku: I vi možete pomoći da se osvoji titula Najbolje europske destinacije

NL Promo



RIJEKA – Još malo pa gotovo! Stoga tko još nije glasao – požurite i dajte svoj glas.


Nova Europska prijestolnica kulture natječe se, naime, i za Najbolju europsku destinaciju u 2020., a za što se glasovi mogu dati zaključno do 5. veljače.


Da podsjetimo, Rijeka je izabrana među 20 najmodernijih destinacija koju svakako treba posjetiti ove godine te se natječe i za titulu Najbolje europske destinacije 2020. (European Best Destinations 2020), za koju izbor provodi European Best Destinations, europska organizacija sa sjedištem u Bruxellesu, i to od 2009. godine s ciljem promocije turizma i kulture u Europi.




Izbor se provodi u suradnji s više od 300 partnera turističkih ureda i mrežom EDEN (European Destinations of Excellence), koju je stvorila Europska komisija. Rijeka se natječe za ovu prestižnu titulu zajedno s dvadesetak drugih europskih gradova, a to su Pariz, Prag, Rim, Madrid, Reykjavik, Rotterdam, Colmar, Atena, Sibiu, Namur, Menorca, Heviz, Cascais, Tbilisi, Bydgoszcz, Beč, Cork, Rochefort i Rotterdam.


Da Rijeka u toj jakoj konkurenciji ima što pokazati, potvrđuje i Andrej Kušeta, direktor botela Marina.


– Rijeka zadnjih godina polako, ali sigurno mijenja svoj status industrijskog i lučkog središta u jednu specifičnu turističku destinaciju koja svojim posjetiteljima osim sunca i mora nudi i pregršt zanimljivih sadržaja, a koji pak nisu karakteristični za manja turistička mjesta. Zbog kontinuiranog razvoja turističkih, ali kulturnih inih sadržaja, ne čudi nominacija Rijeke za titulu Najbolje europske destinacije 2020. godine, koja se tako našla bok uz bok nekih od najpoznatijih europskih turističkih »bisera«.


Treba također istaknuti da je Rijeka u ovoj godini i Europska prijestolnica kulture što osim navedenih razloga uvelike ide u prilog samoj nominaciji, a nadamo se i tituli, istaknuo je Kušeta.


Glasati možete OVDJE