Duhovna obnova

Poznati duhovnik fra Ante Vučković dolazi na Trsat

Mirjana Grce

Foto: Ivica Tomić

Foto: Ivica Tomić

Posljednji ovakav veliki vjernički skup održan je u Rijeci prije deset godina i vodio ga je pokojni fra Zvjezdan Linić



RIJEKA U Dvorani mladosti na Trsatu sljedećeg se vikenda održava duhovna obnova grada Rijeke, namijenjena svim vjernicima Riječke nadbiskupije, a predvodit će je poznati duhovnik fra Ante Vučković, profesor filozofije na Katoličkom te na Filozofskom fakultetu u Splitu, autor više knjiga s temama iz kršćanske duhovnosti, a da ga je prošle godine papa Franjo proglasio misionarom milosrđa.


Pod geslom »Rijeka milosti u luci zajedništva« duhovna obnova počinje 9. lipnja u 18 sati, sljedećeg dana se nastavlja u 10 te 16 sati, i toga dana završava procesijom do Trsatskog svetišta u povodu 650. obljetnice slike Gospe Trsatske. U nedjelju, 11. lipnja program završava svečanom misom koju će u 12 predvoditi mons. dr. Ivan Devčić, riječki nadbiskup.


Fra Ante Vučković će svakog dana duhovne obnove održati više kateheza, svakog će dana biti slavljena misa, zajednička molitva krunice i druge pobožnosti, najavili su na jučerašnjoj presici u Nadbiskupskom domu članovi Organizacijskog odbora duhovne obnove – fra Tomislav Faletar, vlč. Marko Šarić koji je i povjerenik za mlade Riječke nadbiskupije, Filip Polegubić, koji je također član Frame te Sandra Kvaternik.


Pripremni susreti za skup počeli još prošle godine i održani su u više mjesta nadbiskupije.– U vremenu užurbanosti, u kakvom živimo, važno je ne zaboraviti i svoju duhovnu dimenziju, znati otpočinuti u Gospodinu kako bismo bolje mogli nastaviti sa svakodnevnim obvezama. Duhovne obnove su prigoda za to – poručio je vlč. Šarić.

Trsatski franjevac fra Tomislav Faletar predstavio je voditelja duhovne obnove rekavši da je fra Ante Vučković voditelj mnogih seminara duhovne obnove, profesor filozofije na Katoličkom te na Filozofskom fakultetu u Splitu, autor više knjiga s temama iz kršćanske duhovnosti, a da ga je prošle godine papa Franjo proglasio misionarom milosrđa. Kako je objasnio Polegubić posljednja velika duhovna obnova u Rijeci održana prije deset godina kada ju je vodio pokojni fra Zvjezdan Linić.