Humanost na djelu

Poziv umjetnicima da donacijom svojih djela pomognu potrebitima

Ingrid Šestan Kučić

Ove se godine akcija organizira za Dječji dom »Ivana Brlić Mažuranić«, Centar za rehabilitaciju Rijeka te Dom za psihički bolesne odrasle osobe Turnić



Zaklada Sveučilišta u Rijeci i Metis d.d. prošle su godine organizirali humanitarnu aukciju slika na kojoj je prikupljeno više od 80 tisuća kuna za potrebe Centra za rehabilitaciju Rijeka, a ove su godine odlučili da se ista akcija organizira za Dječji dom »Ivana Brlić Mažuranić«, Centar za rehabilitaciju Rijeka te Dom za psihički bolesne odrasle osobe Turnić.


Za potrebe humanitarne aukcije Metis će osigurati deset slika i deset kalendara-slika slikara Nenada Petronija iz Bakra, dok Zaklada poziva umjetnike da se odazovu akciji i svojim umjetničkim djelom podrže humanitarnu aukciju koja će se održati u prosincu. U Zakladi ističu da će prikupiti djela studenata i djelatnika Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci, ali i drugih slikara i umjetnika s ciljem doniranja slika za aukciju.


Slike neće imati početnu cijenu, a zainteresirani se umjetnici mogu javiti na telefon 406-515 ili e-mail: [email protected]. Uz aukciju bit će održana i tombola te se pozivaju i ostali donatori da sudjeluju u akciji svojim darom za tombolu.