Protiv naplate ulaznica

Poziv regionalaca na prosvjednu šetnju: Učka pripada svima nama

Damir Cupać

Okupljanje protiv naplate ulaznica u Park prirode Učka će biti u nedjelju, 11. svibnja u 10.30 sati, a nakon toga će se prosvjednici okrijepiti besplatnom maneštrom – najavili su organizatori



RIJEKA » Čelni ljudi riječkih i opatijskih regionalnih stranaka najavili su prosvjednu šetnju u nedjelju u 10.30 sati protiv naplate ulaznica za Park prirode što je prema njihovoj ocjeni diskriminacija građana Primorsko-goranske županije. Okupljanje će biti na Poklonu, a nakon toga će se prosvjednici okrijepiti besplatnom maneštrom.


   Dopredsjednica riječkog PGS-a Tea Mičić Badurina izrazila je zadovoljstvo zbog toga što su regionalne stranke usaglasile stav oko ovoga pitanja, ali i najavila da bi to mogao biti početak političke suradnje s Listom za Rijeku, ARS-om i Liburnijskom strankom, odnosno početak trećega političkog puta u Rijeci i Primorsko-goranskoj županiji.


   – Prosvjedna šetnja naš je doprinos borbi protiv divljeg neoliberalnog kapitalizma koji se ovaj put ogleda u naplaćivanju šetnje po Učki. Učka pripada svima nama i nije ničije privatno vlasništvo. Pozivamo sve građane da nam se pridruže u nedjelju, izjavila je Mičić Badurina.




   Predsjednik Zelene stranke Aljoša Babić ocijenio je da je odluka o naplati ulaska u Park prirode Učka nemoralna i neprihvatljiva.


   – Građani Splita mogu slobodno šetati po Marjanu, a građani Zagreba po Medvednici. Želimo da građani uživaju u šetnji prirodom, a ne trgovačkim centrima. Ako žele naplatiti novac, neka ga naplate od MORH-a i onih čiji su radari na vrhu Učke, a ne od građana, ogorčen je Babić.


   Tajnik Liste za Rijeku Predrag Miletić kazao je da je razočaran i revoltiran naplatom ulaza u Park prirode Učka, ocijenivši da je naplata za svakog građanina uvreda.


   – Ako budu inzistirali na takvoj odluci, pozivamo građane da idu na izlete na Platak ili na izvor Rječine, izjavio je Miletić.


   Predsjednik Liburnijske stranke Nikica Pažin poručio je da podržava stavove kolega regionalaca i inicijativu prosvjednog skupa, kazavši da očekuje od opatijske lokalne samouprave i gradonačelnika Ive Dujmića poništavanje odluke o naplati jer se njome građanima želi naplaćivati zrak. Dopredsjednik ARS-a Ivo Jelušić zaključio je da je naplata bedastoća.