Tradicionalna akcija

Poziv navijačima Rijeke i zainteresiranima da daruju krv na stadionu Kantrida

Hina

Snimio Sergej DRECHSLER

Snimio Sergej DRECHSLER



Na stadionu Kantrida će se u subotu, 27. kolovoza, održati tradicionalna akcija darivanja krvi u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Rijeka u suradnji s NK Rijeka i Klubom navijača Armada te su s konferencije za medije održane u petak pozvani svi navijači i ostali zainteresirani da se odazovu akciji.


Krv će se moći darivati u svlačionicama povijesnog Rijekinog stadiona, u razdoblju od 9 do 13 sati. Nogometni klub koji od početka podržava ovu akciju, nagradit će sve darivatelje besplatnom ulaznicom za susret sa Slavenom Belupom koji će biti odigran u subotu, s početkom u 21 sat,  na sadašnjem Rijekinom stadionu na Rujevici.


U prethodne tri akcije darivanja na stadionu odazvalo se 203 darivatelja te je prikupljeno 178 doza krvi. U tim akcijama je 28 darivatelja krv darovalo prvi put. Gradsko društvo Crvenog križa je u 2015. godini prikupilo ukupno 10.779 doza krvi, a ove godine, do 31.srpnja 6528 doza krvi, što je 431 doza više nego u istom razdoblju prošle godine, kazao je predsjednik Aktiva darivatelja kvi GK Crvenog križa Ivo Vidotto.




Početkom ovoga ljeta je, zbog povećanih potreba, objavljen poziv Kliničkog zavoda za transfuzijsku medicinu KBC-a Rijeka pa je uslijedio vrlo dobar odaziv dugogodišnjih redovitih darivatelja, onih koji su krv darovali prvi put, kao i onih koji su to učinili nakon dulje stanke.


Akcija na stadionu Kantrida je jedna od peta terenskih akcija organiziranih u kolovozu, mjesecu s najvećim potrebama za krvlju i njenim pripravcima.


Poziv za darivanje krvi na Kantridi s konferencije za novinstvo uputili su i Denis Povh iz navijačke udruge Armada i Rijekin igrač Filip Bradarić.