Rock i blues zabavljač

Poslušajte 21-godišnjeg uličnog svirača koji je oduševio Riječane

Slađana Vignjević

Dvadesetjednogodišnji mladić, rodom iz sela Palešnik pored Garešnice, veliki je zaljubljenik u glazbu, posebice stari rock i blues



RIJEKA Ulični svirač Dominik Heštera vedri i najoblačnije dane šetača na riječkom Korzu. Dvadesetjednogodišnji mladić, rodom iz sela Palešnik pored Garešnice, veliki je zaljubljenik u glazbu, posebice stari rock i blues. Prije godinu dana napustio je rodno mjesto gdje, kaže, nema života i došao kod prijatelja na ljetovanje pa ostao – s namjerom da uspije.


Kako je već tri godine nezaposlen, ovaj glazbeno talentirani mladić elektroničko-mehaničarske struke ovisi o nagradama prolaznika. Neko je vrijeme čak i gladovao, priznaje – sve kako bi si mogao nabaviti kompletnu opremu – pojačalo, mikrofon, def i gitaru.


Svira i pjeva od svoje osme godine, najradije uspješnice Boba Dylana, Oasisa, Pink Floyda…





– Nemam glazbenog uzora u nekoj osobi, moja je inspiracija ljubav prema glazbi. Bilo je i teških dana, hladnih i gladnih, ali nikada nisam odustao od glazbe. Dvije sam godine išao u glazbenu školu, naučio osnove i dalje sam sam učio akorde. Najveća mi je nagrada sreća prolaznika ili kada djeca zastanu i plešu. Bilo je različitih reakcija, loših koje nisu ni za prepričavanje i onih poticajnih. Jedan je prolaznik bio toliko dirnut da je istresao cijeli novčanik, kaže Dominik Heštera u nadi kako će zimu provesti u toplom.


Angažman za svirke nema.


– Volio bih više svirati po klubovima, pogotovo sada kada je na ulici hladno, zaključuje Dominik koji ima i svoju Facebook stranicu The Dodo acoustic.