Narodne novine objavile odluku Jadrolinije

Poništen javni natječaj: Ništa od audija A6 za Alana Klanca

Damir Cupać

Uzimajući u obzir složenu ekonomsko-socijalnu situaciju u Hrvatskoj, naručitelj se odlučio za poništenje javne nabave, stoji u obrazloženju



RIJEKA Narodne novine objavile su odluku Jadrolinije kojom se poništava javni natječaj za nabavku 20 automobila koji je bio vrijedan četiri milijuna kuna bez PDV-a.


Kao što smo već pisali, najspornije u tom natječaju bilo je to da je za predsjednika Uprave te tvrtke u državnom vlasništvu Alana Klanca naručen automobil visoke klase, pretpostavlja se prema specifikacijama audi A6.


Prema našim informacijama takva odluka nije naišla na razumijevanje ni u Jadroliniji, a ni u resornom ministarstvu koje vodi Siniša Hajdaš Dončić, a ni među nekim članovima nadzornog odbora Jadrolinije kojim predsjedava Pavao Komadina. 




  – Uzimajući u obzir složenu ekonomsko-socijalnu situaciju u Hrvatskoj te s ciljem zaštite reputacije Društva kod korisnika njezinih usluga, naručitelj se odlučio za poništenje postupka javne nabave zakupa osobnih automobila za razdoblje od 36 mjeseci, sukladno članku 100. stavak 1. točka 2. Zakona o javnoj nabavi, navedeno je u Narodnim novinama. 


  Prije nekoliko dana poslali smo upit ministru pomorstva, prometa i infrastrukture Siniši Hajdašu Dončiću jer nas je zanimalo što on misli o tome da je Jadrolinija raspisala javni natječaj za nabavku 20 vozila vrijedan četiri milijuna kuna bez PDV-a te da tri automobila koja se traže u zakup odskaču od ostalih, a posebno prvi koji je po dimenzijama i po opremi od poznavatelja svrstan u visoku klasu tipa audi A6, bmw 5, mercedes E klase, lexus, infinity…


Zanimalo nas je je li primjereno da Jadrolinija za službene potrebe predsjednika Uprave naručuje automobil koji je u razini onih koji su ministri u Vladi odbili preuzeti te hoće li Ministarstvo pomorstva zatražiti odgovornost preko Nadzornog odbora Jadrolinije za ovaj potez predsjednika Uprave Alana Klanca koji je po našoj ocjeni nemoralan. 


  Odgovor nismo dobili, ali iz objave u Narodnim novinama o poništenju natječaja očito je da službeni automobil visoke klase, ma o kojem je riječ, nije dobro legao resornom ministru pa je Uprava Jadrolinije uvjerena da tender treba složiti vodeći računa i o složenoj ekonomsko-socijalnoj situaciji.