Noćna akcija

Policija spriječila skupinu građana da okite bor na Korzu

Ivor Balen

Skupina građana, vjerojatno članova Armade, dogovorila se da će okititi bor ispred zgrade Grada Rijeke i nakon što su skupili kuglice, ostale ukrase i skelu, prionuli su poslu sinoć nakon utakmice. No, u tome su ih zaustavili policajci



RIJEKA Policija je sinoć u kasnim satima na Korzu naprasno zaustavila kićenje bora koji se nalazi ispred zgrade Grada Rijeke, izazvavši gnijev organizatora kićenja, kao i brze reakcije i osudu na društvenim mrežama. 


Kako se može saznati prateći objave na Facebooku, prvenstveno na stranici Riječke enciklopedije Fluminensije, ideja o kićenju ovog bora nastala je kada je netko prošao pored njega i ustanovio da je neokićen. Skupina građana, vjerojatno članova Armade, dogovorila se da će to promijeniti i nakon što su skupili kuglice, ostale ukrase i skelu na koju će se popeti, prionuli su kićenju sinoć nakon utakmice Rijeke protiv Hrvatskog dragovoljca. 


No, u tome su ih zaustavili policajci. Prema svjedočenju s Facebooka, djelatnici MUP-a došli su nakon pola sata, naredili da se skinu postavljene kuglice i popisali okupljene. Dobra ideja tako se pretvorila u još jedan sukob navijača s policijom.




Organizatori su najavili da nastavljaju akciju i pozvali su sve zainteresirane da se okupe danas u 15 sati na kićenju, najavivši da će donijet 150 kuglica.


Pojedinci su sinoć za ovaj nemili događaj prozivali gradonačelnika Vojka Obersnela, koji se promptno oglasio na Facebooku.


– Nažalost ne znam što policija radi danju, a kamo li noću, niti ja određujem što će i kada raditi. Žao mi je ako su imali neugodnosti, ali ja se ne mogu ispričati u ime policije. Sljedeći put predlažem da krenu kititi bor po danu i zasigurno ih nitko u tome neće ometati, napisao je gradonačelnik.