Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 7° 1n
Sutra: 7° 7° 1n
10. prosinca 2019.
Prevencija

Policija najavljuje pojačani nadzor prije subotnje utakmice na Rujevici

 Za utakmicu na Rujevici vlada velik interes / Foto Sergej DRECHSLER
Za utakmicu na Rujevici vlada velik interes / Foto Sergej DRECHSLER
Autor:
Objavljeno: 12. studeni 2019. u 7:27 2019-11-12T07:27:08+01:00

Utakmica će se snimati kako bi se detektirala i procesuirala eventualna protupravna ponašanja

RIJEKA  U subotu, 16. studenoga u 20.45 sati u Rijeci na stadionu na Rujevici odigrat će se međunarodna nogometna utakmica kvalifikacija za EURO 2020 između nogometnih reprezentacija Hrvatske i Slovačke. Prije, za vrijeme i nakon održavanja ovog javnog okupljanja policijski službenici pojačano će obilaziti područje grada Rijeke, mjesta gdje će se okupljati navijači i navijačke skupine te provoditi mjere i radnje iz svoje nadležnosti radi prevencije protupravnih ponašanja, zaštite imovine i sigurnosti građana.

Sukladno članku 79. Zakona o policijskim poslovima i ovlastima nogometna utakmica će se snimati kako bi se detektirala i procesuirala eventualna protupravna ponašanja.

Isto tako, povodom odigravanja spomenute utakmice na području Rijeke i Primorsko-goranske županije, uoči i na dan odigravanja očekuje se velik broj navijača, pripadnika domaćih i stranih navijačkih skupina.

Policija poziva građane da, ukoliko uoče protupravna ponašanja ili mogućnost protupravnih ponašanja navijača, o tome odmah izvijeste policiju na 192 ili putem aplikacije »E-policija«.

Kako bi izbjegli gužve i zastoje u prometu oko i u široj zoni stadiona, posjetiteljima se savjetuje da za dolazak na nogometnu utakmicu koriste gradski prijevoz (autobusna linija 7a) ili taksi prijevoz, a svoja vozila parkiraju na parkiralištima u središtu Rijeke (Delta, na Rivi i u gradskim garažama).

Policija upozorava vozače da svoja vozila ne ostavljaju na mjestima gdje je zabranjeno zaustavljanje i parkiranje.

Vozače vozila koja budu ometala normalno odvijanje prometa na dan održavanja utakmice ili su nepropisno parkirana, prometni redari i policijski službenici će sankcionirati ili će, ukoliko za to budu postojali uvjeti, vozila biti premještena. Sve sudionike u prometu moli se za dodatno strpljene i oprez.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.