Okupljanje ispred zgrade Županijskog suda

Pokret otpora prosvjedovao zbog krivotvorenja pečata Općinskog suda u “slučaju Linić”

Slavica Kleva

Snimio Marko GRACIN

Snimio Marko GRACIN

Povod  presici je teza Pokreta da Općinski sud  i »ostala nazovimo državna tijela, štite Slavka Linića« jer je Linić podnio dvije tužbe protiv Slavice Šota zbog uvrede, no zbog spajanja ta dva sudska spisa, današnje zakazano ročište je odgođeno



RIJEKA  Na dnu stepenica pri ulazu na Županijski sud danas su u podne  članovi Pokreta otpora protiv korupcije Rijeka, predvođeni Slavicom Šota, održali press konferenciju i još jednom poručili da je pravosuđe u Rijeci korumpirano.


Spisku su pridodali i policiju, zato što presicu nisu mogli održati ispred zgrade Suda već u podnožju stepeništa, a skup je uz pravosudne djelatnike osiguravala i policija.


Povod  presici je teza Pokreta da Općinski sud  i »ostala nazovimo državna tijela, štite Slavka Linića« jer je Linić podnio dvije tužbe protiv Slavice Šota zbog uvrede, no zbog spajanja ta dva sudska spisa, sutrašnje zakazano ročište je odgođeno.




Kako stoji u službenom očitovanju glasnogovornice Općinskog suda sutkinje Gordane Denona Kusijanović »…Nakon što vijeće ovoga suda donese odluku povodom prijedloga za spajanjem tih dvaju postupaka, raspravni sudac će odrediti novu raspravu«. 


Snimio Marko GRACIN


Snimio Marko GRACIN



No Šota i Pokret tvrde da je stanje tog sudskog spisa katastrofalno, da je poziv za ročište ovjeren krivotvorenim pečatom Općinskog suda te da je sutkinja ročište odgodila nalogom umjesto rješenjem.


Članovi Pokreta su ponovili da je predsjednik Županijskog suda kriminalac, kao i svi suci Općinskog suda, a nisu poštedjeli ni novinare i urednike. Također su najavili osnivanje ekspozitura Pokreta otpora u pet gradova, da ne moraju odlaziti prosvjedovati u Split ili neki drugi grad.