Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 13° 1
Sutra: 13° 13° 1
16. prosinca 2019.
NAJSLAĐA POVORKA

foto Pogledajte kako je bilo na Dječjoj karnevalskoj povorci i ne propustite poseban prilog Novog lista

Foto: S. DRECHSLER
Foto: S. DRECHSLER
Autor:
Objavljeno: 27. siječanj 2018. u 19:34 2018-01-27T19:34:53+01:00

Kolonu mićih karnevalista u dobi od jedne pa sve do petnaest godina činili su ne samo predškolci i školarci iz dječjih vrtića i osnovnih škola Rijeke, okolice i ostatka Primorsko-goranske županije, već su im se pridružili prijatelji i gosti iz ostatka Hrvatske te inozemstva

Više od 4.600 djece u 66 karnevalskih grupa prodefiliralo je Korzom u najveselijoj i najslađoj povorci Riječkoj karnevala, onoj dječjoj.

Po dvadeset i drugi put užim središtem grada slile su se slasne lubenice, riječke mačke, ludi znanstvenici, borići, roboti, trsatski zmajevi, hippy djeca cvijeća, mudre sove i niz drugih zanimljivih likova iz bajki i priča.

Kolonu mićih karnevalista u dobi od jedne pa sve do petnaest godina činili su ne samo predškolci i školarci iz dječjih vrtića i osnovnih škola Rijeke, okolice i ostatka Primorsko-goranske županije, već su im se pridružili prijatelji i gosti iz ostatka Hrvatske te inozemstva.

Dječju karnevalsku povorku predvodili su Meštar Toni s Kraljicom karnevala Ivom Ciceran, ruku po ruku s princezom Riječkog karnevala Paolom Juranić s pratiljama Elenom Kolić i Ninom Draženović, te s princem Mateom Radaljcem, s pratiteljima mu Ivanom Šiljcem i Morenom Zejnićem.

DJKARSER86
Dječja karnevalska povorka / Snimili: S. DRECHSLER, D. ŠKOMRLJ, I. TOMIĆ

Prije početka povorke male sudionike karnevala primio je gradonačelnik Vojko Obersnel sa suradnicima, a prisutne su zagrijali zborovi Mali Riječani, Morčići, Male Tratinčice i Tratinčice te Prve riječke mažoretkinje. 

NE PROPUSTITE POSEBAN PRILOG NOVOG LISTA O DJEČJOJ KARNEVALSKOJ POVORCI U PONEDJELJAK 29. SIJEČNJA 2018.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.