Gradina znanja

Poduzetnički kamp na Trsatu: Ekipa VitalShock osvojila prvu nagradu i 30.000 kn

Biljana Savić

Filip Stojanac, Dario Zorić, Gordana Nikolić, Damjan Marković i Luka Filipan / Snimio  Marko GRACIN

Filip Stojanac, Dario Zorić, Gordana Nikolić, Damjan Marković i Luka Filipan / Snimio Marko GRACIN

Damjan Marković, Filip Stojanac i Luka Filipan žiri su osvojili aplikacijom koja potiče ljude na tjelovježbu



RIJEKA  Stoljetna Trsatska gradina proteklih je dana bila gradina znanja; Visoka polsovna škola PAR i Grad Rijeka organizirali su četverodnevni poduzetnički kamp u kojemu je 10 timova razvijalo svoje poduzetničke ideje koje su prezentirali stručnoj komisiji u polufinalnoj završnici.


Startupovci iz cijele Hrvatske pripremali su  poslovne planove pod budnim okom čak 10 iskusnih mentora iz Zagreba, Osijeka, Vukovara i Rijeke i uz intenzivni edukativni program koji im pomaže u stjecanju i razvoju vještina potrebnih za uspjeh na tržištu. Preksinoć je održano finalno natjecanje u kojemu su se publici i žiriju predstavila četiri tima.


Prvo mjesto i nagradu od 30 tisuća kuna osvojila je ekipa VitalShock, a čine je Damjan Marković, Filip Stojanac i Luka Filipan. Žiri su osvojili aplikacijom za androide, IOS i windowse, a koja putem igrice potiče ljude na bavljenje tjelovježbom i kretanje, i to interaktivno i online s ostalim igračima.




– Ideja nam se rodila prije pet mjeseci, a prije tri mjeseca okupili smo tim, Filip i Luka su diplomirali informatiku, a ja ću uskoro ekonomiju. Mislimo da ćemo na tržište izaći idućeg proljeća, kazao nam je Damjan, i dodao da im financijska nagrada puno znači, ali daleko manje od iskustva i poznanstava koje je stekao na kampu.


Drugo mjesto i nagradu od 9 tisuća kuna osvojio je tim First Ink Studio čija je poduzetnička ideja e-knjiga. Tim Motivation Up osmislio je magnet za motivaciju, a glavna misao im je da se svaka ideja mora zapisati i tako osvojio treće mjesto i 3 tisuće kuna, dok je četvrto mjesto osvojio ženski duo WedUp s mobilnom aplikacijom koja olakšava i personalizira pripreme za vjenčanja.


Članovi komisije bili su Gordana Nikolić, osnivačica i dekanica Visoke poslovne škole PAR, Andrija Vitezić, pročelnik Odjela gradske uprave za poduzetništvo, Saša Jurković, direktor portala Posao.hr i  Edi Budimilić, suosnivač jednog od prvih uspješnih prepoznatih startupova iz Hrvatske u svijetu – WHOAPI.