Konačni kraj?

Podnijet zahtjev za stečaj TIBO-a: Račun blokiran dulje od 80 dana, a posljednjih dana nije bilo novih novčanih uplata

Hina

Foto ilustracija

Foto ilustracija

Pekić je rekao za Hinu da je predao prijedlog za stečaj te da novih uplata na račun TIBO-a u posljednjih nekoliko dana nije bilo. Potvrdio je da je za deblokadu računa TIBO-a i nastavak poslovanja bilo potrebno oko dva milijuna kuna



Član Uprave Tvornice industrijske i brodske opreme “3. maj” (TIBO) Matko Pekić predao je u ponedjeljak na Trgovačkome sudu u Rijeci prijedlog za pokretanje stečaja budući da je račun te tvornice blokiran dulje od 80 dana, a posljednjih dana nije bilo novih uplata.


Pekić je rekao za Hinu da je predao prijedlog za stečaj te da novih uplata na račun TIBO-a u posljednjih nekoliko dana nije bilo. Potvrdio je da je za deblokadu računa TIBO-a i nastavak poslovanja bilo potrebno oko dva milijuna kuna.


 Štrajk zbog neisplate plaća u matuljskoj tvornici bio je pokrenut više puta, a posljednji je održan od početka prosinca do potkraj siječnja ove godine. Oko 80 radnika nadalo se da će tvornicu kupiti njihov najveći poslovni partner Uljanik, no jedinu ponudu na javni poziv za iskazivanje interesa za kupnju dionica predao je samoborski DIV.




 Kako bi pomogla tvornici, država ju je lani dokapitalizirala sa zemljištem na kojemu se nalazi, vrijednom oko 30 milijuna kuna. Brodogradilište “3. maj” upisalo je založno pravo na to zemljište, tj. dvije hipoteke – prva od 3,5 milijuna kuna odnosi se na avanse za novogradnju, a druga od pet milijuna kuna na pozajmicu za isplatu plaća. Veći dio pozajmice za plaće isplaćen je u dvije tranše.