Lokalni izbori

Pod motom ”Ljubav i znanje za Viškovo!”: Koalicija SDP-PGS-HSU-ARS–IDS predstavila listu

Andrej Petrak

Foto I. Tomić

Foto I. Tomić



VIŠKOVO – Koalicija SDP-PGS-HSU-ARS–IDS predstavila je svoju listu za Općinsko vijeće s kojom će, pod motom »Ljubav i znanje za Viškovo!« tražiti povjerenje birača na predstojećim lokalnim izborima. Listu predvodi dosadašnja načelnicaSanja Udović, koja će na ovim izborima tražiti drugi mandat na čelu općine, a na drugom i trećem mjestu su kandidati za zamjenike načelnice: Denis Mladenić i Snježana Podobnik. Listu još čine: Jagoda Dabo, Goran Janković, Melita Raukar, Isak Jaganjac, Dijana Perić Tatalović, Dejan Juretić, Giovanni Damjanović, Sanjin Mladenić, Daliborka Udović, Ivica Šanko, Damir Petrc, Davorka Bačić, Leo Mavrić i Ivan Sušanj. Listu čini 41 posto žena, više od 50 posto kandidata je visokoobrazovano, a svi su društveno angažirani, posvećeni zajednici i ostvareni u poslovnim i privatnom životu, istaknuto je na predstavljanju.


Nositeljica liste i kandidatkinja za načelnicu Sanja Udović ističe da su u protekle četiri godine dokazali da znaju kako i mogu to napraviti.


– Sve ono što smo programom predvidjeli, to ćemo i realizirati, što smo i dokazali u protekle četiri godine. Rukovodimo se mišlju da ono što obećamo i izvršimo, a budući da je za planiranje i realizaciju nekih projekata potrebno više od četiri godine, sad tražimo priliku da ono što smo pripremili i započeli ujedno i finaliziramo, rekla je Udović.




Dodala je da je Općina u četiri godine uprihodovala 20 milijuna kuna izvanproračunskih sredstava na natječajima te da će se time voditi i dalje. U osmišljavanju programa, kaže, vodili su se time da je obitelj temelj zajednice, zbog čega će se nastaviti s dosadašnjim socijalnim i društvenim programima te uvesti nove namijenjene djeci, učenicima, studentima i osobama treće životne dobi. Najavljuje se suvremeni zdravstveni centar s ordinacijama obiteljske medicine, pedijatrijskom i ginekološkom ordinacijom, novi vrtić i jaslice, kao i novi kompleks osnovne škole na Marinićima, uvođenje Viškovske mirovine i zdravstvenog vaučera za umirovljenike s nižim primanjima, noćne autobusne linije za mlade, centar kreativnih i primijenjenih tehnologija te Startup inkubator za mlade. 


Nastavlja se briga o zajednici, sufinanciranje udruga, uređenje centra Viškova, a uvodi zaštita graditeljskih povijesnih cjelina. Nastavit će se s mjerama namijenjenim zapošljavanju i samozapošljavanju te poticanju poduzetništva. Uvodi se eko-inovacijski centar, širi RZ Marinići i gradi RZ Marišćina, a KD Viškovo trebalo bi preuzeti gospodarenje otpadom na načelima kružnog gospodarstva. U planu je i širenje sportskih i rekreacijskih zona i sportskih terena po općini.