Obnova asfaltnog sloja

Počinju radovi na obnovi kolnika dionice Rešetari – Krnjevo, kako stići do željenog odredišta?

P. N.

Od ponedjeljka do srijede na dionici Krnjevo (raskrižje ulica Zvonimirova – Liburnijska - Zametska) -  Lozičina radit će se na lijevoj (sjevernoj) strani prometnog traka



U ponedjeljak, 27. lipnja 2016. godine započinju radovi na obnovi završnog asfaltnog sloja na dionici Rešetari – Krnjevo u Rijeci u ukupnoj duljini od 3,7 kilometara.


Radovi su podijeljeni u tri dionice: Rešetari – Martinkovac, Martinkovac – Diračje, Diračje – Krnjevo (raskrižje ulica Zvonimirova – Liburnijska – Zametska).


Očekivana dinamika radova od ponedjeljka, 27. lipnja 2016. godine do srijede 29. lipnja 2016.:   Na dionici Krnjevo (raskrižje ulica Zvonimirova – Liburnijska – Zametska) –  Lozičina radit će se na lijevoj (sjevernoj) strani prometnog traka. 

Tijekom izvođenja radova u zoni raskrižja Krnjevo (raskrižje ulica Zvonimirova – Liburnijska – Zametska), vozila iz smjera centra grada koja nastavljaju kretanje u smjeru Zameta će se, na raskrižju Zvonimirove ulice i Ulice Vinka Benca, upućivati duž Ulice Vinka Benca do raskrižja s Čandekovom ulicom te dalje u smjeru Zameta duž Nove ceste i Lozičine ulice do Zametske ulice.


Vozila koja se iz smjera Zameta kreću u smjeru centra Rijeke, usmjeravat će se, na raskrižju Zametske i Lozičine ulice, duž Lozičine ulice i dalje Novom cestom i Čandekovom ulicom, do raskrižja Čandekove ulice i Ulice Vinka Benca, gdje će se upućivati dalje u smjeru centra Grada.   Vozilima, koja u zonu raskrižja dolaze iz smjera zapada, odnosno iz smjera Kantride, neće biti dozvoljeno lijevo skretanje iz Liburnijske u Zametsku ulicu. Ta će se vozila upućivati u smjeru Zameta na raskrižju Zvonimirove ulice i Ulice Vinka Benca, istim obilaznim smjerom kojim će prometovati i vozila koja iz smjera centra grada Rijeke prometuju obilaznim pravcem u smjeru Zameta.   Ovako definiran obilazni smjer kretanja vozila bit će u funkciji za cijelo vrijeme izvođenja radova duž Zametske ulice, od raskrižja Krnjevo (raskrižje ulica Zvonimirova – Liburnijska – Zametska) do raskrižja ulica Zametska – Lozičina.   Tijekom izvođenja radova, autobusna stajališta u zoni izvođenja radova neće biti u funkciji, odnosno koristit će se prva sljedeća stajališta izvan zone izvođenja radova.  Svi navedeni radovi izvodit će se u kontinuitetu i paralelno po dionicama sukladno dinamičkom planu.   Završetak svih radova planiran je do početka nove školske godine, odnosno u rujnu 2016. godine.   Promet će se na navedenoj dionici odvijati, no otežano, za cijelo vrijeme izvođenja radova uz korištenje građevinskih semafora koji će naizmjenično propuštati vozila iz jednog, odnosno drugog smjera.