Humanitarna akcija Sve za našu djecu

Počinje izgradnja čekaonice i igraonice na Onkologiji

Barbara Čalušić

Larry Ambrozich, Alison Skulić, Jelena Roganović i Dalibor Horvat / Snimio Marin ANIČIĆ

Larry Ambrozich, Alison Skulić, Jelena Roganović i Dalibor Horvat / Snimio Marin ANIČIĆ



RIJEKA Idući tjedan počinju radovi na izgradnji čekaonice i igraonice na Odjelu za hematologiju i onkologiju Klinike za pedijatriju Kliničkog bolničkog centra Rijeka. Najavili su to na jučerašnjoj konferenciji za novinare predstavnici udruge Riječko srce i Kanala Ri, organizatori humanitarne akcije Sve za našu djecu u kojoj je ove godine prikupljeno 230 tisuća kuna.


Organizatori akcije s ponosom su istaknuli podatak da se akciji odazvalo 40 posto gradova i općina u Primorsko-goranskoj županiji te 140 fizičkih i pravnih osoba.


– Konstrukcija za igraonicu gotova, a idući tjedan kreće postavljanje krova i prostor se zatvara  stolarijom. Slijedi i uređenje čekaonice koju ce raditi članovi i prijatelji Riječkog srca, rekao je Dalibor Horvat, predsjednik Riječkog srca.




Trošak radova izgradnje čekaonice i igraonice je 180 tisuća kuna, a ostatak će biti utrošen u postavljanje instalacija te nabavku dvije infuzijske pumpe. Primopredaja novih prostora bit će početkom rujna, na godišnjicu djelovanja udruge Riječko srce.


– Moja dugogodišnja želja bila je da se jedan mali prostor uredi u čekaonici za djecu koja primaju kemoterapiju i odlaze kući nakon toga. Na kraju smo dobili čekaonicu i igraonicu koja će omogućiti izvrsne uvjete za djecu koja se liječe od malignih bolesti i borave ovdje po nekoliko mjeseci – rekla je pročlenica Odjela za hematologiju i onkologiju prof. dr. Jelena Roganović.


Inače, dječja onkologija u novouređene je prostore na zadnjem katu poliklinike na Kantridi preseljena prije pet godina. Prostor koji će biti iskorišten za čekaonicu i igraonicu krovna je terasa koja dosad nije imala funkciju.