Marčelji

Počela sanacija sustava odvodnje, cesta kroz Marčelje neće više poplavljivati

Andrej Petrak

Snimio Marin Aničić

Snimio Marin Aničić

Nakon sanacije sustava oborinske odvodnje, pristupit će se uređenju pločnika čime će se bitno povećati sigurnost kretanja pješaka uz prometnicu, pogotovo uz autobusnu čekaonicu j



 Problemi s »akumulacijskim jezerom« Ilovca na županijskoj cesti kroz Marčelje konačno bi trebali biti riješeni: počela je sanacija oborinske odvodnje ove županijske prometnice u ulici Ilovca, gdje je, uslijed oštećenja postojeće upojne građevine prilikom jačih kiša učestalo dolazilo do poplavljivanja dijela kolnika te otežavanja prometovanja tim dijelom ceste. Ovaj problem najviše su osjećali stanovnici Viškova i Klane te drugi vozači koji svakodnevno koriste ovu vrlo prometnu cestu.


– Radovima koji su u tijeku izvest će se novi oborinski kolektor, te izvršiti sanacija postojećeg upojnog bunara radi povećanja kapaciteta upojnosti i novi cestovni ispust. Nakon sanacije sustava oborinske odvodnje, pristupit će se uređenju pločnika čime će se bitno povećati sigurnost kretanja pješaka uz prometnicu, pogotovo uz autobusnu čekaonicu javnog prijevoza koja se nalazi u neposrednoj blizini. Na navedenoj lokaciji planira se u narednom periodu izvesti novi pješački prijelaz, najavljuje voditelj viškovskog Odsjeka za urbanizam, komunalni sustav i ekologiju Sanjin Vranković.


Rješavanje ovoga problema ostvareno je suradnjom Općine Viškovo i Županijske uprave za ceste koja je upravitelj prometnice i osigurala je sredstva za sanaciju. U općini Viškovo ističu da su u rješavanju ovoga problema pridonijeli i mještani općine, koji su vlasnici zemljišta i na zemljištu su omogućili izvođenje radova.




– Mještani su i prilikom rješavanja ovoga problema, kao i velikom broju dosadašnjih slučajeva, ustupanjem zemljišta dali zaista velik doprinos rješavanju komunalnih problema, osobito prometnih, na čemu im se zahvaljujemo, kaže Vranković.


Cilj ove kao i sličnih sanacija u konačnici je povećanje sigurnosti prometovanja pješaka i vozila te osiguravanje optimalnih uvjeta na kolniku u svim vremenskim uvjetima.