Priča iz davnina

Ples krinolina u riječkom akvatoriju zaustavio buru

Sandy Uran

Foto I. Tomić

Foto I. Tomić

»Noć krinolina« i u trećem izdanju oduševila je uzvanike na Botelu Marina. »Veselim oldtimerima«, organizatorima bala čestitke stižu sa svih strana, kao i kostimiranoj ekipi i Big Bandu Josipa Pepija Forenbachera



Prelijepe krinoline u subotu navečer zavladale su Botelom Marina. Tamo je upriličena treća »Noć krinolina«, karnevalski bal što nosi upečatljiv potpis KU Veseli oldtimeri. Unatoč gripi koja je donijela niz otkazivanja dolazaka, sve na »Marini« bilo je na visokoj razini, od kostima, preko glazbe, do pozitivne atmosfere. Večer je plesala uz taktove glazbenih evergreena u izvedbi Big Banda pod vodstvom Josipa Pepija Forenbachera, a za dobar štimung pobrinuo se i Sejo Gugić.


Uz ovakvu glazbenu kombinaciju gosti nisu imali puno vremena za predah. Kao i svake godine i ove bilo je plesnih parova koji su svojim umijećem hipnotizirali one malobrojne koji su bili udobno zavaljeni u fotelje. Za njih je to bilo kao da gledaju prijenos uživo »Plesa sa zvijezdama«, ali za ovu priliku – pod maskama. Tijekom večeri gosti su uživali i u finim kanapeima i vinu, a poneki i u »dječjim radostima« kako voćne sokove od milja zove meštar Toni koji je zajedno s novoizabranom kraljicom karnevala Stellom Paris otvorio Bal krinolina 2015.


   Među uzvanicima na balu viđeni su Marko Filipić, zamjenik gradonačelnika Rijeke, gost iz Slovenije Branko Brumen, podpredsjednik FECC-a sa suprugom, Saša Sablić, Jelena Kušeta, Danijela Moretti, prva pratilja Kraljice FECC-a 2007. godine, Ivanka Pavičić, Dajana Hlača, te gosti iz Šapca i mnogi drugi.




   A što su rekle o balu i karnevalu prelijepe dame u krinolinama? Pa sve najbolje, ali krenimo od Ankice Kruljac:


   – Ovo mi je prvi bal i prelijepo mi je. Haljinu sam posudila u HNK Ivana pl. Zajca. Zaista jako uživam.


   Ivana Bošković-Ivčić, direktorica Centra za kulturu Općine Bol na Braču kaže:


   – I meni je ovo »vatreno krštenje« u krinolini i mogu vam reći da mi je prelijepo. »Veseli Oldtimeri« priredili su nam lijepu dobrodošlicu i omogućili da uživamo u balu.


   Sanja Udović gradonačelnica Općine Viškovo i nekadašnja prva Hrvatska kraljica FECC-a reče


   – Bal je prekrasan. Volim ovakva događanja koja su potpuno drugačija od današnjih i koja nam bar za jednu večer podare dašak nekih minulih vremena.


   Maja Skalamera imala je po našem izboru najoriginalniju krinolinu, spoj tradicionalnog i modernog u stilu Lady Gage.


   – Šilica Mirjana zaslužna je i za ovu krinolinu. Uvijek nam dobro sašije te famozne halje. Na balu mi je prekrasno: veselo je, ljudi su se rasplesali. Jednom riječju izvrsno, u dahu će Skalamera.


   Nešto kasnije »Veseli Oldtimeri« prigodnim su se darovima zahvalili bliskim suradnicima i sponzorima, a potom su pokazali i svoju najnoviju masku naslovljenu »Paun« te goste počastili tortom. Đurđica Margetić i Branka Renko Silov, predsjednica i tajnica karnevalske udruge »Veseli oldtimeri« i opet su savršeno odradile posao organizacije ovog bala, dakako, zahvaljujući sponzorima i pokroviteljima – PGŽ-u i Gradu Rijeci. Podršku im je dala i TZ Grada Rijeke, prepoznajući događanje kao još jednu zvjezdicu kvalitete u itinereru Riječkog karnevala.