Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
10. prosinca 2019.
Nakon dva odrona

Plaža Sablićevo pod ključem: Sanacija na Pećinama još nije počela

Foto: Sergej Drechsler
Foto: Sergej Drechsler
Autor:
Objavljeno: 17. siječanj 2019. u 11:56 2019-01-17T11:56:54+01:00

Prvi korak u sanaciji je uklanjanje vegetacije kako bi se utvrdilo pravo stanje pokosa, a na temelju toga i donijela odluka o načinu i opsegu radova

RIJEKA Zbog sigurnosti plaža Sablićevo na Pećinama privremeno je pod ključem. Ulaz na plažu priječe zaključana vrata, no za neke to ništa ne znači. Dokazuje to fotografija našeg fotoreportera gdje pojedinci vješto zaobilaze metalna vrata.

Podsjetimo, lani u prosincu dva puta je došlo do odrona kamenja na tom kupalištu u dijelu gdje ono nije zaštićeno zaštitnom mrežom.

Stradalih tada nije bilo, a analiza je pokazala da su uočene promjene zapadno od stubišta na ovom kupalištu, koje su posljedica olujnog nevremena koje je oštetilo mnoge plaže u Rijeci. Projekt sanacije prema svojedobnom odgovoru Odjela gradske uprave za komunalni sustav uključuje postavljanje nosive mreže i štapna sidra.

Grad Rijeka za održavanje riječkih plaža godišnje izdvaja više od 5 milijuna kuna. Riječ je o sredstvima prikupljenima iz komunalne naknade i naknade upravljanja pomorskim dobrom, a Sablićevo je svojedobno proglašeno i najljepšom plažom.

Za sada nije poznato kada će se krenuti s konkretnim radovima i koliko će oni iznositi. Ostaci odrona još nisu uklonjeni s obale, a za prvu ruku postavljena je zaštitna mreža. Iz Grada Rijeke dobili smo tek odgovor da je Grad, radi sigurnosti, na prilazu plaži Sablićevo postavio vrata koja će ostati zaključana do završetka sanacije spomenutog stijenskog pokosa. Prvi korak u sanaciji stijenskog pokosa je uklanjanje nepoželjne vegetacije kako bi se utvrdilo pravo stanje pokosa, a na temelju toga i donijela odluka o načinu i opsegu sanacije, ističu u Gradu Rijeci

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.