Potvrdili i u Gradskoj upravi

Plaža Ploče uskoro i na Gradskom vijeću

Ljiljana Hlača

 Do sada je izrađeno ukupno deset zapisnika i službenih zabilješki u kojima je utvrđeno, između ostalog, da se koncesionar ne pridržava odredbi Ugovora, i da se to kršenje uglavnom odnosi na broj dozvoljenih ležaljki



RIJEKA  Plaža Ploče definitivno će biti tema sjednice Gradskog vijeća nakon ljetne stanke, potvrđuje to informacija koju smo dobili u Odjelu gradske uprave za komunalni sustav. Ovo riječko kupalište jedino je pod koncesijom, te je uređeno novcem poreznih obveznika. A ovog ljeta posebno se našlo u središtu pozornosti zbog načina kako se iznajmljuju ležaljke te zbog njihove brojke. Na sjednici će se raspravljati o eventualnom raskidu ugovora s koncesionarom, tvrtkom Hemingway bar.


   – Gradonačelnik Vojko Obersnel je već, obzirom na učestalo kršenje koncesijskog ugovora od strane koncesionara, razmotrio raskid ugovora i o toj mogućnosti obavijestio koncesionara, kako je i predviđeno ugovorom o koncesiji. Gradske službe i dalje pojačano nadziru ponašanje koncesionara na plaži Ploče o čemu se sastavljaju zapisnici i bilješke. No, valja imati na umu da je za raskid Ugovora potrebna odluka Gradskog vijeća. Stoga će ta tema kao točka dnevnog reda biti upućena na sjednicu Gradskog vijeća, stoji u dopisu Odjela gradske uprave za komunani sustav.


   Do sada je izrađeno ukupno deset zapisnika i službenih zabilješki u kojima je utvrđeno, između ostalog, da se koncesionar ne pridržava odredbi Ugovora, i da se to kršenje uglavnom odnosi na broj dozvoljenih ležaljki. Direkcija zajedničke komunalne djelatnosti Hemingwayu je do sada uputila četiri službena dopisa kojim se koncesionar upozorava na nepridržavanje ugovornih odredbi.