Radionice u uvali Kostanj i na plaži Ploče

Plavi svijet pod Plavom zastavom

Iva Vlašimsky

Pored radionica »s ronjenjem i crtanjem«, spasioci na plažama ukazat će na važnost sigurnosti na plaži te demonstrirati opremu za spašavanje



– Program započinje edukativnim radionicama pod nazivom »Plavi svijet pod Plavom zastavom« na kojima će se prikazati biljne i životinjske vrste podmorja ove dvije plaže, ali i one vrste koje obitavaju na obalnom rubu. Biolozi iz Prirodoslovnog muzeja upoznat će sudionike s ronilačkom opremom, nakon čega će zaroniti i donijeti biljke i životinje na koje »naiđu«. Pronađene biljne i životinjske vrste će se razvrstati i o svakoj će se reći osnovne informacije, a djeca će ih zatim nacrtati, nakon čega se organiziraju zabavne igre, najavila je Tanja Saulig Brajdić iz Odjela gradske uprave za razvoj, urbanizam, ekologiju i gospodarenje zemljištem.


Pored radionica »s ronjenjem i crtanjem«, spasioci na plažama ukazat će na važnost sigurnosti na plaži te demonstrirati opremu za spašavanje. Također, na svakoj plaži postavit će se edukativne ploče s prikazom biljnih i životinjskih vrsta užeg i šireg područja Kvarnera, koje su izrađene u suradnji s Javnom ustanovom »Priroda«. Kako je svrha Projektnog dana informirati i educirati posjetitelje plaže i građane općenito o prirodnim vrijednostima našeg kraja, iz Grada pozivaju sve zainteresirane da se pridruže radionicama i upoznaju »Plavi svijet pod Plavom zastavom«.