Klavirski recital

Pijanist Stipe Bilić sutra recitalom otvara novi ciklus Komornih koncerata

P. N.



RIJEKA Klavirskim recitalom mladog riječkog pijanista Stipe Bilića u četvrtak (22. listopada), u 20 sati u Mramornoj dvorani Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja počinje prva sezona ciklusa »Komorni koncerti u Mramornoj dvorani« u organizaciji HNK-a Ivana pl. Zajca.


U prvom dijelu koncerta na programu su Šest bagatela op. 126 i potom Sonata br. 7 u F-duru Ludwiga van Beethovena. U drugom dijelu recitala publika će čuti Beethovenovu Sonatu br. 6 u F-duru te Sonatu br. 2 u g-molu Roberta Schumanna – najavljeno je iz riječkog kazališta.


Stipe Bilić rođen je u Rijeci 1992. godine, diplomirao je klavir na Muzičkoj akademiji u Zagrebu kod prof. Rubena Dalibaltayana, a studij nastavio u Grazu u razredu prof. Milane Chernyavske. Na državnim je natjecanjima pet puta osvojao prvu nagradu kao solist, s triom i s glasovirskim duom. Polazio je majstorske tečajeve kod poznatih pedagoga, a nastupao je u Italiji, Sloveniji, Austriji, Njemačkoj, Linchtensteinu, BiH, Mađarskoj i Ukrajini.




Ciklus Komornih koncerta u organizaciji »Zajca« stavlja naglasak na riječke snage, od mladih nada do već afirmiranih glazbenika. Ovo je ujedno i prilika za publiku da posluša iznimne soliste riječke Opere, Riječki komorni orkestar i nove nade riječke klasično-glazbene scene.