Sportsko-informativna manifestacija

Petstotinjak djece na Korzu obilježilo Hrvatski olimpijski dan

P. N.

Snimio Vedran KARUZA

Snimio Vedran KARUZA

Manifestacija je započela simboličnim podizanjem olimpijske zastave na pročelje zgrade Gradske vijećnice, u čemu su riječkom olimpijcu – boksaču Mariju Šivoliji, pomogli perspektivni riječki mališani



U sklopu obilježavanja Hrvatskog olimpijskog dana na Korzu je održana sportsko-informativna manifestacija na kojoj se predstavilo tridesetak riječkih i županijskih sportskih udruga i klubova u dvadesetak sportova, saznajemo na stranici Grada Rijeke.


Snimio Vedran KARUZA


Snimio Vedran KARUZA



Mladi sportaši, njih petstotinjak, zauzeli su gotovo cijelo Korzo te održali demonstracije atletike, automobilizma, boćanja, boksa, gimnastike, judoa, karatea, kickboxinga, košarke, nogometa, odbojke, rukometa, taekwondoa, triatlona, veslanja i sporta osoba s invaliditetom, a građani su mogli saznati informacije i o plivanju, sinkro plivanju, skijanju, skokovima u vodu, streličarstvu, vaterpolu, sportskom projektu Grada Rijeke Ri Move te sportsko-zdravstvenim aktivnostima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ.





Manifestacija je započela simboličnim podizanjem olimpijske zastave na pročelje zgrade Gradske vijećnice, u čemu su riječkom olimpijcu – boksaču Mariju Šivoliji, pomogli perspektivni riječki mališani.


Okupljene je pozdravio i gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel koji je djeci poželio puno uspjeha u njihovim sportskim karijerama. Obersnel je poželio da se na Olimpijskim igrama u Tokiju sljedeće godine natječe što više Riječana, ponadavši se da će poneki od mladih sportašica i sportaša koji su danas pristigli na Korzo za koju godinu i sami postati riječki olimpijci.



Hrvatski olimpijski dan održava se na samom početku školske godine s primarnim ciljem da se djeci i mladima od rane dobi približi bavljenje sportom, ali i s ciljem poticanja svijesti o važnosti održavanja zdravlja i rekreacije kod građana svih dobi.



U želji da se što veći broj djece od rane dobi uključi u treniranje nekog od brojnih sportova koji se nude u Rijeci, riječki i županijski sportski savez su, u suradnji s Novim listom, danas objavili Vodič za upis djece u sportske klubove, koji će biti dostupan i na web-stranicama Riječkog sportskog saveza i Zajednice sportova Primorsko-goranske županije.


Manifestaciju na Korzu organizirali su Riječki sportski savez u suradnji sa Zajednicom sportova PGŽ, uz podršku Grada Rijeke, Primorsko-goranske županije i Hrvatskog olimpijskog odbora.