Edukativna radionica

“Pet friendly”, oznaka dodatne kvalitete za iznajmljivače na Kvarneru kod kojih su dobrodošli i gosti s kućnim ljubimcima

Biljana Savić

Polaznici edukacije

Polaznici edukacije

Poseban naglasak stavljen je i na akciju Obiteljski paket koja je pokrenuta te na Facebook fan stranicu Kvarner Family koja broji više od 1.350 lajkova. Osim Facebook fan stranice, Turistička zajednica Kvarnera izradit će i podgrupu Pet Friendly koja će biti namijenjena gostima s kućnim ljubimcima i Pet Friendly iznajmljivačima



Turistička zajednica Kvarnera organizirala je u Križišću  edukativnu radionicu »Pet Friendly«, namijenjenu svim Kvarner Family iznajmljivačima koji nose dodatnu oznaku kvalitete Pet Friendly.


Ova je edukativna radionica organizirana u suradnji s lokalnim turističkim zajednicama, Strukovnom skupinom obiteljskog smještaja i turizama i Zajednicom obiteljskog smještaja i turizama HGK i Monty`s Dog Hotelom. Edukaciji se odazvalo dvadesetak iznajmljivača, nositelja dodatne oznake kvalitete Kvarner Family-Pet Friendly, čime su zadovoljili jedan od značajnih kriterija marketing brenda »Kvarner Family«, a to je redovito usavršavanje i permanentna edukacija.


U ime Turističke zajednice Kvarnera, voditeljica projekta Kvarner Family Martina Pavelić, osvrnula se na trenutno stanje projekta i istaknula razvoj podbrendova u okviru projekta koji obiteljski smještaj s oznakom kvalitete Kvarner Family specijaliziraju za dodatne usluge kao što su Pet Friendly – namijenjeno gostima s kućnim ljubimcima, Bike Friendly – namijenjeno ciklo turistima, i Hike Friendly za goste koji intenzivno pješače. Također, poseban naglasak stavljen je i na akciju Obiteljski paket koja je pokrenuta te na Facebook fan stranicu Kvarner Family koja broji više od 1.350 lajkova. Osim Facebook fan stranice, Turistička zajednica Kvarnera izradit će i podgrupu Pet Friendly koja će biti namijenjena gostima s kućnim ljubimcima i Pet Friendly iznajmljivačima.




Ruby Montanari-Knez, vlasnica Monty`s Dog Hotela, održala je kratko izlaganje na temu osnovnih karakteristika pseće psihologije te na koji način se pripremiti za ugošćavanje pasa i njihovih vlasnika, kako dočekati i poželjeti dobrodošlicu gostu s psom, a kako psećem gostu. Iako su Pet Friendly iznajmljivači zadovoljili sve kriterije za dobivanje ove dodatne oznake kvalitete i svoje kapacitete prilagodili gostima s kućnim ljubimcima te imaju i posebni kućni red za vlasnike kućnih ljubimaca, edukativna radionica imala je i poseban praktični dio koji je odrađen prilikom obilaska Monty`s Dog Hotela s gospođom Ruby i gospodinom Igorom Montanari-Knez, a kojim su se prisutni iznajmljivači upoznavali s vizijom i misijom hotela za pse, organizacijom rada i pregledom usluga koje nude.