Predstojnik Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom

Pejnović: Ne bude li posla, vrlo blizu stečaj MID-a

Hina

Ako svi radnici tvornice rade, neka zbroje koju su plaću dobili iz rezultata svoga rada. O tome ni riječi, a druge prozivaju", stoji u izjavi Pejnovića na temu problematike Tvornice motora i dizalica 3. Maj



ZAGREB – Predstojnik Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom (DUUDI) Mladen Pejnović danas je, reagirajući na jučerašnji prosvjed radnika Tvornice motora i dizalica 3. Maj (MID), poručio da se pokušava osigurati posao za tu tvrtku te upozorio da je stečaj, ne bude li posla, vrlo blizu.


“Pokušavamo osigurati posao, a neki bi samo da se osiguraju radna mjesta pa makar to bilo iz proračuna, tj. iz džepova drugih radnika. Ako svi radnici tvornice rade, neka zbroje koju su plaću dobili iz rezultata svoga rada. O tome ni riječi, a druge prozivaju”, stoji u izjavi Pejnovića na temu problematike Tvornice motora i dizalica 3. Maj i jučerašnjeg prosvjeda radnika objavljenoj danas na internetskim stranicama DUUDI-ja.


Pejnović navodi da se ukazala prilika da se razgovara o poslu, tj. očekuje se da bi ovih dana brodogradilište Uljanik od Tvornice motora i dizalica 3. Maj naručilo izradu dvaju motora.




“Ali to kao da nikoga ne zanima! Mogli bi se prisjetiti da ako ne bude posla da je stečaj vrlo, vrlo blizu”, kaže Pejnović.


Nekoliko desetaka radnika Tvornice motora i dizalica 3. Maj (MID) jučer je mirno prosvjedovalo pred glavnim ulazom u riječko brodogradilište, tražeći da im se isplate četiri plaće i konačno razriješi sudbina i privatizacija tvornice.


Glavna povjerenica Sindikata metalaca Hrvatske-Industrijskog sindikata (SMH-IS) u tvornici Bosiljka Zlojutro izjavila je kako status tvornice nije riješen već godinu, nisu isplaćene četiri plaće i radnici, ukupno njih oko 200, više nemaju ni za topli obrok, prijevoz ili opremanje djece za školu.


Radnici su svoj posao odradili, a plaće nisu dobili, izjavila je jučer Zlojutro, podsjetivši kako je riječ o državnoj tvrtki i obveze prema radnicima postoje bez obzira na tijek privatizacije te poručivši da je to zadnji mirni prosvjed ispred tvornice te da radnici mogu još doći u Zagrebu, ali ne na miran prosvjed.