U organizaciji Regionalne akademije za demokraciju

Pedesetak političara iz zemalja regije u studijskom putovanju u Rijeci

Hina

Foto S. JEŽINA

Foto S. JEŽINA

U skupini gostiju su gradonačelnici, načelnici i političari poput državnih tajnika, zamjenika i pomoćnika ministara ili članova parlamenata iz Albanije, BiH, Hrvatske, Kosova, Makedonije, Crne Gore i Srbije



RIJEKA - Pedesetak političkih dužnosnika iz zemalja regije, sudionika studijskog putovanja u organizaciji Regionalne akademije za demokraciju (RAD) i Beogradskog fonda za političku izvrsnost, u subotu boravi u Rijeci.


U skupini gostiju su gradonačelnici, načelnici i političari poput državnih tajnika, zamjenika i pomoćnika ministara ili članova parlamenata iz Albanije, BiH, Hrvatske, Kosova, Makedonije, Crne Gore i Srbije.


Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel u Gradskoj vijećnici im je predstavio modele javne uprave, s naglaskom na sudjelovanje građana putem e-konzultacija i sličnih inicijativa.




RAD je politička platforma pokrenuta 2012. godine s ciljem podupiranja razvoja nove generacije političkih lidera u spomenutih sedam zemalja. U ovoj godini program RAD-a je posvećen prije svega izgradnji demokratskih institucija, pa se na susretu u Rijeci razmjenjuju iskustva o dostignućima i izazovima lokalne demokracije.