Tower centar

Paola i Mateo princeza i princ riječkog karnevala

Ljiljana Hlača

Ovogodišnji princ je šestogodišnji Mateo Radaljac, mali halubajski zvončar, a princeza je sedmogodišnja Paola Juranić koja je nosila opravicu vještice. Na izbor se prijavilo 26 mališana



RIJEKA U riječkom Tower Centru, u okviru karnevalskih događanja, sinoć je održan spektakularni izbor princa i princeze Riječkog karnevala. Riječ je o tradicionalnom događaju koji uvijek privuče mnoštvo, a ove godine, kažu organizatori, na ovaj izbor prijavilo se ukupno 26 mališana.


Ovogodišnji princ je šestogodišnji Mateo Radaljac, mali halubajski zvončar, koji je sve osvojio svojim zvonjenjem, ali i pokličem »Živio Pust«, a princeza je godinu dana starija, sedmogodišnja Paola Juranić, koja je nosila opravicu vještice. Mateu i Paoli, princu i princezi Riječkog karnevala, pripast će čast i da predvode ovogodišnju povorku malenih maškara na Korzu.


Uz princa i princezu uvijek se biraju i pratitelji. Prvi pratitelj je Ivano Šiljac, a prva pratilja Elena Kolić. Drugi pratitelji su Nina Draženović i Moreno Zejnić. Odlučio je tako žiri u kojemu su bili Meštar Toni, ovogodišnja kraljica Riječkog karnevala Iva Ciceran te predstavnik marketinga Tower Centra, Saša Brusić. Brusić nam je priznao da nisu imali lagan posao. Pojasnio nam je i što žiri gleda.




– Žiri ne gleda samo masku sudionika već kompletnu prezentaciju koja ipak mora biti u duhu riječkog karnevala – otkrio nam je naš sugovornik.


Izbor su vodili Mario Battifiaca i Davor Jurkotić. Naravno, maskirani. Battifiaca je za tu prigodu izabrao masku veselog čarobnjaka u vlastitoj veseloj interpretaciji, a Jurkotić je ove godine odlučio biti, ni manje ni više, nego – Indijanac. Cijeli događaj prošao je u atmosferi »šala i pošalica«, uz puno nadahnuth nastupa malih maškara koje su morale pokazati i određene vještine kako bi zaslužile laskave titule princa i princeze.


Bilo je svega i svačega – od plesa i pjevanja domaćih hitova pa do recitala. Još jednom se pokazalo da su ovakvi događaji idealan recept za dobru zabavu gdje se svi mogu dobro i nasmijati, a, osim ležernosti, nude pravu lepezu lijepih i maštovitih kreacija. Jer i ove godine su se sudionici izbora zaista potrudili pa su jučer kroz Tower prodefilirali gusari, princeze, malene vještice, vražice, bubamare, zvončari, čarobnjaci…


Na ovaj izbor mogli su se prijaviti djevojčice i dječaci do 12 godina, a organizatori nisu skrivali zadovoljstvo jer je odaziv bio ove godine više nego odličan. U publici nisu bili samo ponosne mame, tate, bake, djedovi, prijatelji… već i mnogi usputni posjetitelji ovog trgovačkog centra.