I policija u finišu kampanje

PRLJAVA KAMPANJA U RIJECI: Burićevi plakati bombardirani akcijom gerile

Tihana Tomičić

Snimila: čitateljica NL

Snimila: čitateljica NL

Hrvoje Burić obratio se i DIP-u, a sve je prijavio i policiji. On je uvjeren da iza gerilskog napada stoji SDP: "Obratili smo se Državnom izbornom povjerenstvu i policiji. Očekujemo da nas institucije zaštite od prljave kampanje mojem protukandidata za kojeg sad vidimo da ne preza ni od čega, i pokazuje svoje pravo lice."



RIJEKA – Dva dana prije drugog kruga izbora za gradonačelnika Rijeke prljava kampanja dobila je novi oblik: po cijelom gradu “izbombardirani” su plakati nezavisnog kandidata Hrvoja Burića gdje se na njegovu poruku “Glasajte za…” nadovezuje “Utjerivača dugova”, što je očita referenca za činjenicu da Burić posjeduje i vodi tvrtku za faktoring.


To je bila jedna i od glavnih teza protukandidata Vojka Obersnela za napad na Burića zadnjih dana, pri čemu ga je optuživao da mu nije jasno odlakle Buriću pet milijuna kuna za temeljni kapital njegove tvrtke koja se bavi faktoringom, a nakon ovog napada “gerile” na njegove plakate diljem grada, Hrvoje Burić obratio se i DIP-u, a sve je prijavio i policiji. On je uvjeren da iza gerilskog napada stoji SDP:


– Obratili smo se Državnom izbornom povjerenstvu i policiji. Očekujemo da nas institucije zaštite od prljave kampanje mojem protukandidata za kojeg sad vidimo da ne preza ni od čega, i pokazuje svoje pravo lice.




Na pitanje kako zna da iza svega stoji Obersnel, Burić kaže:


– Siguran sam. A kako je on bez dokaza prijavio policiji Juraja Bukšu na početku ove kampanje zbog grafita, jednako sam tako ja sad siguran da on i njegovi stoje iza ovoga, rekao nam je Burić, koji je već ranije sve objavio na Facebooku.