Važna prometnica

PREDSJEDNICA U RIJECI Grabar-Kitarović pokušat će pokrenuti popravak uništene ceste između Grohova i Lopače

Sanja Gašpert

Foto: R. BRMALJ

Foto: R. BRMALJ

Istaknuto je kako oštećena prometnica vjerojatno neće moći više nikada neće biti u funkciji kao prije oštećenja, nego će se vjerojatno moći sanirati kao bijeli put koji će koristiti mještanima za prolazak



RIJEKA U suradnji s ministrom Olegom Butkovićem pokušat ću pokrenuti rješavanje oštećenja kolnika nastalog kao posljedica pojave klizišta.


Znam da su to velika financijska sredstva, međutim, ulaganje će imati višestruku korist. Sanacija ove prometnice važna je za mještane, a ja iz vlastitog iskustva to znam, jer sam kao mala često prolazila tim putem, koji je znatno kraći od obilaska.


U blizini je i Psihijatrijska bolnica Lopača do koje se sada dolazi obilaznim putem, kazala je to hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović koja je obišla cestu između Grohova i Lopače, koja je od veljače 2014. godine, kada je došlo do većih oštećenja kolnika u vidu pukotina i ulegnuća, zatvorena za sav promet.




Grabar-Kitarović istaknula je kako je dobila puno pritužbi mještana okolnog područja zbog zatvorenog puta te kako je riječ o puno složenijem problemu nego se to činilo u početku.


U pitanju su i sigurnosni razlozi, a zbog oštećenja se i razina jezera morala spustiti tri metra, kazala je Grabar-Kitarović.


Uz predsjednicu Grabar Kitarović, u obilasku su bili i predstavnici Grada Rijeke, Hrvatske elektroprivrede, Rijeka prometa i Općine Jelenje.


Istaknuto je kako oštećena prometnica vjerojatno neće moći više nikada neće biti u funkciji kao prije oštećenja, nego će se vjerojatno moći sanirati kao bijeli put koji će koristiti mještanima za prolazak, a sve zbog činjenice da se na širem području nalazi čak šest klizišta.