Prekrasna atmosfera

PREDBOŽIĆNA ČAROLIJA Paljenjem blagdanske rasvjete i prve svijeće na adventskom vijencu započeo Advent u Rijeci

Portal Novilist.hr

Foto V. Karuza

Foto V. Karuza



Paljenjem blagdanske rasvjete danas je započeo Rijeka Advent. 


Program otvaranja Adventa započet je na Koblerovom trgu gdje je upaljena prva svijeća na adventskom vijencu koju je upalio riječki nadbiskup mons. dr. sc. Ivan Devčić zajedno s djecom iz Centra za odgoj i obrazovanje koja su napravila ukrase za vijenac.


Prigodnim programom upriličeno je i paljenje blagdanske rasvjete na Korzu gdje su nastupili Mateo Resman i djevojčica Lea Škarić koja je simbolično upalila blagdansku rasvjetu. 





Nakon paljenja blagdanske rasvjete na Korzu uslijedio je program paljenja blagdanske dekoracije na novoj lokaciji Rijeka Adventa, Trgu Riječke rezolucije na kojem je održan i prigodni program uz nastup Prvih riječkih mažoretkinja.


Od 1. do 24. prosinca na Korzu će biti organizirano fotografiranje s Djedom Mrazom (radnim danima i nedjeljom od 16 do 19 sati, subotom od 10 do 13 i od 16 do 19 sati. Od 1. prosinca do 10. siječnja održava se i Advent u tunelima. Svakodnevno od 10 do 22 sata bit će organizirana sajamska prodaja, prezentacija OPG-ova i vinara, ugostiteljska ponuda Cluba Tunel, zabavni park za djecu.



Klizalište Morska pahuljica svakodnevno radi sve do 13. siječnja. Radno vrijeme Klizališta za škole s područja Grada Rijeke bit će radnim danima od 8 do 16 sati.


Građanima su na raspolaganju termini u poslijepodnevnim satima, radnim danima od 16 do 22 sata, a subotom i nedjeljom od 10 do 22 sata. Cijena sata klizanja je 20 kuna, a cijena najma klizaljki 10 kuna. Tijekom prosinca, blagdanska događanja bit će organizirana na još nekoliko riječkih lokacija – Advent u Kružnoj, Advent na Trgu 128. brigade HV, Advent u Zajcu, Advent na Kobleru, Advent u tunelima, Advent na Gradini.