Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
21. studenoga 2019.
Istekao rok

PREBIVALIŠTE - NIGERIJA Miškoviću optužnica nije uručena, ali sud sada ima pravo odlučiti o njoj

Foto Igor Kralj / PIXSELL
Foto Igor Kralj / PIXSELL
Autor:
Objavljeno: 25. veljača 2019. u 9:30 2019-02-25T09:30:02+01:00

Osam je dana bila oglašena na e-oglasnoj ploči zadarskog Općinskog suda, čime su zadovoljeni zakonski uvjeti i smatra se da je prvom čovjeku nogometnog kluba s Rujevice uredno dostavljena optužnica

RIJEKA Optužnica zadarskog tužiteljstva – koja predsjednika HNK Rijeka Damira Miškovića, njegovog oca i dvojicu iz tvrtke koja je izvodila radove tereti za kazneno djelo protupravne gradnje – osam je dana bila oglašena na e-oglasnoj ploči zadarskog Općinskog suda, čime su zadovoljeni zakonski uvjeti i smatra se da je prvom čovjeku nogometnog kluba s Rujevice uredno dostavljena optužnica.

Ovime je ispunjen uvjet za daljnju proceduru, pa više ne postoji dosadašnja zapreka – okolnost da Damiru Miškoviću nije uredno dostavljena optužnica – za određivanje termina sjednice optužnog vijeća na kojoj će se razmatrati utemeljenost optužnog akta.

Do situacije da se čelni čovjek HNK Rijeka o optužnici podignutoj protiv njega obavještava preko oglasne ploče suda došlo se jer mu se optužni akt nije uspio dostaviti na njegovu adresu prebivališta. A u samoj optužnici se kao njegovo prebivalište navodi Abuja, glavni grad Nigerije, države u zapadnoj Africi. Za objašnjenje oko dostave optužnice i njenog stavljanja na oglasnu ploču, na kojoj je bila sve do pred kraj prošlog tjedna, pitali smo i zadarski Općinski sud, kojem je tužiteljstvo dostavilo optužnicu protiv Damira Miškovića i suoptuženih još početkom rujna prošle godine.

– Vezano za vaš upit, možemo odgovoriti da je okrivljenom Damiru Miškoviću dva puta pokušana dostava optužnice, međutim, kako nismo imali urednu dostavu, optužnica je stavljena na oglasnu ploču suda – priopćeno je u petak za Novi list iz zadarskog suda. No, ostala je ipak nepoznanica je li sud optužnicu Miškoviću pokušao dostaviti baš u šest tisuća kilometara udaljeni afrički grad, ili na neku drugu adresu.

Podaci dostupni iz e-predmeta, sudske aplikacije, u »slučaju Miškovići« ukazuju da su branitelji svih petero optuženika, a među njima i odvjetnik Damira Miškovića, poslali sudu odgovor na optužnicu još tijekom rujna. No, prvi čovjek riječkog nogometnog kluba formalno nije obaviješten o optužnici, službeno je nije primio, pa se tako dosad i nije mogao nastaviti postupak sazivanjem sjednice optužnog vijeća i razmatrati utemeljenost optužnice. Na kraju je tu situaciju sud riješio tako da je optužnicu objavio na oglasnoj ploči, što bi značilo, javno.

Opširnije čitajte u tiskanom izdanju Novog lista...

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.