POVRATAK EDIJA KUČANA Čovjek kojeg je Uljanik maknuo vraća se na čelo »3. maja«

Orjana Antešić

Foto Silvano Ježina

Foto Silvano Ježina

Vijest nitko nije htio službeno potvrditi jer Kučanovo imenovanje mora još »proći« kroz Trgovački sud u Rijeci, no provjereni izvori iz brodogradilišta kažu da je ovo gotova stvar



RIJEKA Desetak dana prije novog stečajnog ročišta, kormilo nasukanog i polomljenog »3. maja« trebao bi preuzeti Edi Kučan, bivši direktor riječkog brodogradilišta kojeg je Uljanikova uprava, koja danas sjedi u istražnom zatvoru, bila makla s te pozicije ubrzo nakon preuzimanja riječkih navoza i na njegovo mjesto postavila »svog« čovjeka, Zdravka Pliška, čije je ime na popisu osumnjičenika riječkog PNUSKOK-a.


Ovu vijest nitko nije htio službeno potvrditi jer Kučanovo imenovanje mora još »proći« kroz Trgovački sud u Rijeci, no provjereni izvori iz brodogradilišta kažu da je ovo gotova stvar. Do samog Kučana jučer nismo uspjeli doći.


S uhićenjem i pokretanjem istrage protiv bivših čelnih ljudi Uljanika i »3. maja«, riječki škver zatekao se u situaciji da je potpuno obezglavljen. Bivši direktor Maksimilian Percan, kao što je poznato, radi društvo svojim nekadašnjim šefovima iz Pule, Veljku Grpcu i Marinku Brgiću, dok je treći Uljanikov član u Nadzornom odboru »3. maja«, Elvis Pahljina, podnio ostavku i pušten je da se brani sa slobode. U ovom trenutku to znači da nema tko donositi odluke u »3. maju« jer je i Nadzorni odbor spao na dva člana, pa će se direktora, odnosno Kučana sudski imenovati.




* Opširnije čitajte u tiskanom izdanju Novog lista…