Vrsni promotori Općine

PONOS KOSTRENE Dodijeljena priznanja najuspješnijim sportašima i klubovima u 2017.

Boris Perović

Foto D. Škomrlj

Foto D. Škomrlj



KOSTRENA I prošle godine kostrenski sportaši imali su puno uspjeha, nastavljaju tradiciju po kojoj se svatko u Kostreni može njima ponositi, a na  svečanosti u dvorani Narodne čitaonice u Svetoj Luciji najuspješniji sportaši i klubovi u 2017. godini primili su svoja zaslužena priznanja.


– U godini koja je za nama svojim ste uspjesima na najbolji način promovirali Kostrenu. Baviti se sportom, znači biti spreman na trud i odricanje, ali upravo zato postajete ljudi koji imaju snage i hrabrosti pomicati granice. Malo toga vas može pripremiti za svladavanje životnih prepreka kao sport jer se do rezultata ne može doći zaobilaznim putem, nego radom i odricanjem, a to je posebno važno iskustvo za vaš osobni razvoj, ali i za vašu zajednicu, kojoj trebaju odvažni i vrijedni mladi ljudi. Želimo vas poduprijeti u svim vašim nastojanjima – pozdravio je općinski načelnik Dražen Vranić kostrenske sportske perjanice, čestitajući sportašicama i sportašima, sportskim djelatnicima i roditeljima na svim sportskim i osobnim uspjesima.


Najbolji sportaši


Tomislav Milić, član Športskog ribolovnog društva Kostrena, proglašen je za najboljeg seniora u 2017. godini. Kao član hrvatske reprezentacije osvojio je brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj, a u domaćoj konkurenciji ističu se pojedinačno četvrto mjesto na državnom prvenstvu i peto na Kupu Hrvatske te treće mjesto ekipno na državnom prvenstvu u lovu s obale, zajedno s bratom Marijom. Brigita Bedi iz Kickboxing kluba Sušak najbolja je sportašica u kategoriji do 18 godina zahvaljujući naslovu prvakinje Hrvatske za starije kadete u point fightu. Jedriličar Tin Fike najbolji je sportaš u kategoriji do 18 godina. Kao član Jedriličarskog kluba Galeb osvojio je treće mjesto na Prvenstvu Hrvatske u klasi optimist te je izborio reprezentativni status i sudjelovanje na Svjetskom prvenstvu u Tajlandu. Tea Ivančić Jokić, članica Stolnoteniskog kluba osoba s invaliditetom Rijeka, najbolja je kostrenska sportašica s invaliditetom u prošloj godini. Već niz godina osvaja medalje na državnom prvenstvu, a u 2017. godini osvojila je brončano odličje.


Priznanja za postignuća




Odbojkaški klub Kostrena proglašen je za najbolju seniorsku ekipu u 2017. godini nakon osvajanja šestog mjesta u Prvoj ligi odbojkašica u prošloj sezoni. Juniori Pomorca najbolja su sportska ekipa do 18 godina. U 2017. godini osvojili su županijski nogometni kup, plasirali se u četvrtfinale Hrvatskog nogometnog kupa te osvojili drugo mjesto na dvoranskom prvenstvu Grada Rijeke.


Priznanja za postignuća u 2017. godini dobio je veći broj sportaša iz ruku predsjednika Odbora za sport Teodora Jokića. Nagrađeni su Galebovi jedriličari Frano Šestan, Rajko Kujundžić, Bojan Grego, Frane Grego, Sanja Hajdinjak, Martina Ronjga Vrkić, Darko Hajdinjak, Emil Peloza i Robert Scheidl i Edo Fike. Priznanja su dobili članovi Športsko ribolovnog društva Kostrena Tatjana Ećimović, Marijana Milić, Marijo Milić, Mateo Vukušić, Krešimir Milić i Ivica Dundović. Iz Karate kluba Kostrena nagrađeni su Tonka Mijaljević, Sara Tadej, Karlo Turk, Borna Babić, Vito Katnić, Tea Turčić, Ramona Radosavac, Dorian Burić, Fran Banić, Maro Šoić, Filip Đorđević, Vid Šoić, Vid Rukavina, Lucas Lencović, Lucia Lencović, Alex Draščić, Paulo Draščić, Jakov Tešar i Leona Lencović. Članovi Kluba podvodnih aktivnosti Kostrena koji su dobili priznanja su Leon Sitar, Toni Majnarić, David Čustić, Lovro Draginić, Paulo Motušić, Mislav Sever, Dorian Palinić i Hrvoje Sedlar. Nagrađeni su i članovi Kickboxing kluba Bura Diego Aldin, Ana Jović, Luka Ugrina, Petar Preglej, Pablo Babić i Ivan Matijević. Priznanja za doprinos kostrenskom sportu u 2017. godini dobili su i Vaterpolo klub Jadran, Dora Brnić iz Boćarskog kluba osoba s invaliditetom Pulac i Eva Bedi, članica Kickboxing kluba Sušak.