Projekt

POČELO HORTIKULTURNO UREĐENJE ROTORA MARINIĆI Do kraja srpnja novi izgled prometnice

Andrej Petrak

Foto M. Gracin

Foto M. Gracin



VIŠKOVO – Nakon hortikulturnog uređenja rotora Marinići 1, Općina Viškovo je s Komunalnim društvom Viškovo ugovorila izradu projekta i realizaciju hortikulturnog uređenja kružnog raskršća Marinići 2 na ulazu u Radnu zonu Marinići. Rotor predstavlja nastavak prometnog uređenja glavnih prometnica Općine Viškovo i pored prometne važnosti predstavlja i prvi ulazak u Općinu Viškovo sa buduće nove zaobilaznice, napominju u Općini Viškovo.


Obavljeni su pripremni radoi i zidanje polukružnih zidova, a u tijeku je nasipavanje zemlje u centralni dio rotora, koji će pored travnatog tepiha imati i dvije polukružne gredice, u koje će se saditi sezonsko cvijeće. KD Viškovo projektom je predvidjelo uređenje dvaju polukružnih zidova od lomljenog kamena sivca sa jednim licem i betonskom kapom u zonama izgrađenih šahti kanalizacije, vode i elektro rasvjete, koje su diktirale uređenje rotora. Preostali dio rotora predviđa se izvesti ugradnjom travnatog tepiha i rubnom obradom sitnim kamenim nabačajem.


Predviđeno je postavljanje i elektro rasvjete sa osvjetljenjem karakterističnih detalja zidova. U dijelu centralno ugrađenog travnjaka instalirati će se podzemno navodnjavanje tipa kap na kap kao najmoderniji vid navodnjavanja, dok će se gredice zalijevati nadzemnom instalacijom. Planirani završetak radova je kraj srpnja, a ugovorena vrijednost radova je 80.000 kn sa PDV-om.