Zima na vratima

PLATAK SE PROBUDIO U BIJELOM Danas jaka bura, kiša i snijeg, doznajte što nas čeka idućih dana

P. N.

Foto LiveCamCroatia

Foto LiveCamCroatia

Na cijelom Kvarneru puše jaka bura sa srednjom brzinom vjetra od oko 65 kilometara na sat. Mjestimično su mogući i orkanski udari, s brzinom od 130 kilometara na sat



Ciklona koja je pogodila cijelo područje Hrvatske donijela je i snijeg na popularnom riječkom izletištu Platak. Snježne pahulje počele su padati još sinoć, a zanimljivo je da ovo nije prvi put da su se snježne pahulje ove jeseni pojavile iznad Rijeke – prvi je put snijeg pao još 19. rujna, ali radilo se o daleko manjoj količini nego što je pala noćas.


Na području samog grada Rijeke danas pada kiša, no dobra je vijest da bi danas tijekom dana trebalo doći do razvedravanja, dok maksimalna temperatura neće ići iznad 9 stupnjeva. Idućih nekoliko dana bit će uglavnom sunčano vrijeme uz temperature do 13 stupnjeva, a krajem tjedna ponovno će padati kiša.


Na cijelom Kvarneru puše jaka bura sa srednjom brzinom vjetra od oko 65 kilometara na sat. Mjestimično su mogući i orkanski udari, s brzinom od 130 kilometara na sat. 




Jak vjetar uzrokovao je i uobičajene probleme u prometu, pa je tako dionica autoceste A6 Rijeka – Zagreb između čvorova Kikovice i Delnice otvorena samo za osobne automobile. 


DHMZ za ostatak Hrvatske najavljuje za danas promjenjivo i pretežno oblačno vrijeme. Povremene kiše bit će većinom u Gorskome kotaru i Lici te osobito u Dalmaciji uz izraženije pljuskove. U gorju, uglavnom iznad 800 metara, mogući su susnježica i snijeg. 


Osim na Platku, snijeg je pao i na Velebitu. Na Zavižanu je u 7 ujutro izmereno 9 centimetara snijega.