Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 18° 21° 2
23. lipnja 2018.
Reakcija na presicu

PGS uzvraća Listi za Rijeku: Švorinić ruku pod ruku s Bujancem

Sukob PGS-a i Liste za Rijeku sve je žešći, Foto: I. TOMIĆ
Sukob PGS-a i Liste za Rijeku sve je žešći, Foto: I. TOMIĆ
Autor:
Objavljeno: 2. lipanj 2017. u 10:02 2017-06-02T10:02:47+02:00

Istup Danka Švorinića na presicu PGS-a na kojoj smo raskrinkali njegovu laž kako je jedino on pravi regionalac sve je otužniji, navodi se u priopćenju PGS-a koje je potpisao politički tajnik Franjo Butorac

Na jučerašnju presicu Liste za Rijeku reagirao je PGS čije priopćenje prenosimo u cijelosti.– Istup Danka Švorinića na presicu PGS-a na kojoj smo raskrinkali njegovu laž kako je jedino on pravi regionalac sve je otužniji. Čovjek koji je uvjerljivo tvrdio da u drugom krugu pobjeđuje Obersnela uspio je dogurati do blizu praga. Dalje nije mogao jer građani Rijeke razaznaju tko laže i maže, a tko govori istinu i tko se zalaže za interese tih građana.
U svom reagiranju upozorava da građani biraju direktora grada, a ne ajatolaha i prigovara PGS-u da se svrstao uz SDP iz ideoloških razloga. Mi u PGS-u nikada nismo krili da su nam i svjetonazorski principi važni. Švoriniću je najnormalnije da ruku pod ruku s Bujancem, prononsiranim promicateljem ustaške NDH, javno izjavljuje da će glasati za Burića koji zastupa slične stavove izdajući se za liberalnog čovjeka bliskog ljevici. Čak i Burić zna da u Rijeci ne može uspjeti s desnom retorikom. Jedino Švoriniću to nije jasno, a neće mu nikada ni biti jasno jer zaslijepljen svojim ambicijama pokušava nemoguće.
Stupanj besmislenosti dokazao je licitirajući s imenom svakog od ljudi koji su na zajedničkoj presici PGS-a i IDS-a izrekli svoje i stavove svojih stranaka o Švorinićevom opredijeljenju za Burića.Niti je Tea Mičić Badurina toliko naivna kako je Švorinić predstavlja, niti je Skerbec tako dobar čovjek u službi Obersnela, niti je Ivaniš takav velemajstor političkog konvertitstva za koje ga Švorinić optužuje, niti je Butorac toliko željan čelnog mjesta Županijske skupštine da bi molio niti  Strenju Linić, niti Kurelića, niti HDZ, a najmanje Švorinića s dva mandata u cijelom PGŽ-u.Očito je očaj poraza dosegao plimni val u koji Švorinić nepovratno tone – stoji u priopćenju PGS-a koje je potpisao politički tajnik Franjo Butorac.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka